Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Franse Revolutie • Sabrina • Bird Box

Bird Box Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Franse serie tijdens de Franse Revolutie

Een nieuwe Franse Netflix-serie is aangekondigd. Het gaat om een fantasty-crimeserie die zich af zal spelen tijdens de Franse Revolutie. De beroemde opstand zal namelijk een heel andere wending krijgen. Hoofdpersoon is Joseph-Ignace Guillotin, de uitvinder van de guillotine. Hem wacht een onderzoek nadat veel aristocraten ziek worden door het blauwe-bloedvirus.


Tweede seizoen The Haunting of Hill House steeds realistischer

Een vervolg op The Haunting of Hill House lijkt bijna met de dag dichterbij te komen. De horrorserie zou bij één verhaal blijven, maar inmiddels is daar door het grote succes toch wel verandering ingekomen. Showrunner Mike Flanagan zou al bezig zijn met een tweede seizoen.


Buffy- en Angel-acteur toegevoegd aan Sabrina

Het tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina wordt al opgenomen, waardoor nu ook een nieuw castlid bekend is gemaakt. Het gaat om Alexis Denisof, die vooral bekend is als Wesley Wyndam-Pryce in Buffy The Vampire Slayer en Angel. Hij komt Sabrina als Adam Masters, die terugkeert naar Greendale na een verblijf overzee.


Bird Box-verfilming wijkt af van het boek

Rond de feestdagen moet Bird Box de filmtopper worden van Netflix. Waar dat vorig jaar Bright was, wordt nu de film met Sandra Bullock in de hoofdrol nadrukkelijk in de spotlights gezet. Regisseur Susanne Bier sprak met The Hollywood Reporter over de film en waar deze is afgeweken van het originele boek.


Politieserie ‘Criminal’ speelt zich af in de Europese verhoorkamers

Criminal wordt een nieuw een bijzondere serie op Netflix. De politieserie zal zich namelijk afspelen in vier Europese landen. Daar komt nog eens bij dat alle verhalen zich zullen afspelen in de verhoorkamers. Netflix heeft twaalf afleveringen besteld.


Nieuwe anime-plannen bekendgemaakt

Tijdens een evenement van Netflix in Tokio heeft de streamingdienst de plannen met anime bekendgemaakt. De afgelopen jaren liet Netflix al meerdere animetitels maken en dat wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid. Zo kondigde Netflix nieuwe titels aan, zoals Devilman Crybaby en B: the Beginning. Ook worden er nieuwe verhalen over Ultraman, Neon Genesis Evangelion en Saint Seiya gemaakt.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: