Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Nintendo Wii • Nailed It! • Star Trek

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Ondersteuning Netflix verdwijnt op Nintendo Wii

Netflix zal vanaf 31 januari niet meer ondersteund worden op Nintendo Wii. De streamingdienst laat weten dat per deze datum alle ondersteuning voor de dienst zal verdwijnen. Daarmee lijkt Netflix totaal niet meer beschikbaar te zijn op devices van Nintendo, want voor de Nintendo Switch is Natflix namelijk nog altijd niet beschikbaar. Hier wordt volgens beide partijen wel aan gewerkt.


Prison Break seizoen 5 aanstaande op Netflix

Prison Break seizoen 5 komt naar Netflix. Dit najaar leek het er enige tijd op dat Prison Break zelfs helemaal zou gaan verdwijnen van de streamingdienst. De rechten werden uiteindelijk toch verlengd en nu wordt het nog een stuk mooier. Het nieuwe seizoen wordt namelijk toegevoegd aan het aanbod.


Nailed It! krijgt holiday-reeks in december

De slechtste thuisbakkers mogen weer aan de slag in Nailed It! en ditmaal in het Kerstthema. De feestdagen zijn ingeruimd voor een speciaal seizoen van Nailed It! waarin heel wat kerstcreaties getracht zullen worden om na te maken. Inmiddels is de releasedatum via dit filmpje bekendgemaakt: 7 december.


Maker To The Bone gaat meer maken voor Netflix

Netflix heeft een deal gesloten met Marti Noxon. Deze scenarioschrijver gaat exclusief voor de streamingdienst titels maken. Vorig jaar heeft ze het aangrijpende To the Bone al gemaakt voor Netflix en daarnaast is ze betrokken geweest bij hitserieszoals Sharp Objects, UnREAL en Mad Men. Ze gaat series maken, welke dit zullen worden is nog niet bekendgemaakt.


Sabrina komt met Kerstspecial ‘A Midwinter’s Tale’

Chilling Adventures of Sabrina krijgt een Kerstspecial. Op 14 december zal er namelijk een extra aflevering op Netflix verschijnen van de serie rondom Sabrina Spellman. De titel van de episode is ‘A Midwinter’s Tale’. Daarmee heeft Sabrina een primeur te pakken.


Spin-off voor Star Trek’s Philippa Georgiou?

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery komt er begin 2019 aan, ondertussen zijn er al plannen voor nieuwe Star Trek-titels. Rondom het personage van Philippa Georgiou zou namelijk een spin-off gemaakt kunnen worden. Michelle Yeoh, die Georgiou speelt, is al in gesprek met CBS over een dergelijke serie. De spin-off zou haar gaan volgen als onderdeel van Section 31, een geheime divisie van Starfleet. Section 31 kennen we uit Star Trek: Deep Space Nine.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: