Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Stranger Things • Élite • The Laundromat

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Nieuwe Netflix-serie van Élite bedenker in aantocht

Met Élite heeft Netflix één van de meest populaire Spaanse titels in zijn aanbod. Binnenkort mogen we daar mogelijk een nieuwe titel aan toevoegen. Carlos Montero, één van de bedenkers van Élite, werkt namelijk aan een nieuwe serie voor de streamingdienst. Het project gaat momenteel door het leven onder de naam El desorden que deja en gaat over Raquel die als jonge literatuur lerares aan een nieuwe baan begint in het dorp waar haar man is opgegroeid. Al snel komt ze erachter dat haar voorganger zelfmoord heeft gepleegd en daar lijken de studenten wat mee te maken te hebben.


Opnames Stranger Things seizoen 4 al gestart

Alhoewel de cast en Netflix er zelf nog geen uitspraken over hebben gedaan, lijken we te kunnen stellen dat de opnames van Stranger Things seizoen 4 al in volle gang zijn. Een oplettende inwoner van Rome in Georgia kwam een aantal auto’s uit de serie tegen. Hij werd al gauw gevraagd de plek te verlaten, maar nam wel eerst nog een aantal foto’s voordat hij dat deed.


Netflix kondigt heel wat nieuwe kersttitels aan

Kerstmis is in aantocht en dat gaat ook bij Netflix dit jaar niet onopgemerkt voorbij. De streamingdienst heeft heel wat kerstfilms besteld en van een flink aantal is nu de releasedatum bekend. Zo verschijnt Holiday in the Wild op 1 november, Let it Snow met Kiernan Shipka op 8 november, The Knight Before Christmas op 21 november en Christmas Rush op 28 november. Daarnaast verschijnen ook nieuwe series Merry Happy Whatever (28 november) en Home for Christmas van de makers van Quicksand.


Netflix aangeklaagd om The Laundromat over Panama Papers

Twee advocaten willen er alles aan doen om te voorkomen dat vandaag de nieuwe film The Laundromat op Netflix verschijnt. Het gaat om Jurgen Mossack en Ramon Fonseca, in de film gespeeld door Gary Oldman en Antonia Banderas. Het tweetal is van mening dat ze worden neergezet als ‘meedogenloze harteloze advocaten die betrokken zijn bij het witwassen van geld, het ontduiken van de belasting, omkoperij en andere criminele activiteiten’. Daarnaast zijn ze bang dat de film hun proces kan beïnvloeden.


Stranger Things vermorzelt record, ook Unbelievable razend populair

Stranger Things is uiterst populair en dat blijkt ook wel weer uit de kijkcijfers voor seizoen 3. Netflix heeft bekend gemaakt dat het derde seizoen het meest bekeken nieuwe seizoen was met 64 miljoen huishoudens die afstemden op de nieuwe afleveringen in de eerste week van de release. Ook Unbelievable deed het goed. Die reeks werd door 32 miljoen huishoudens bekeken in de eerste 28 dagen na de release.


‘La Casa de Papel krijgt ook vijfde seizoen op Netflix’

La Casa de Papel lijkt op Netflix voorzien te worden van een vijfde seizoen. Nadat eerder al duidelijk werd dat er sowieso nog een vierde seizoen zou volgen van de succesvolle Spaanse serie, heeft FormulaTV inmiddels naar buiten gebracht dat we ook op een seizoen 5 mogen rekenen. Dat zou betekenen dat we nog lang geen afscheid hoeven nemen van de professor en de overvallers. Al moeten we wel even afwachten tot ook Netflix het nieuws bevestigt.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?