Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: When They See Us • Making a Murderer • Space Force

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Netflix en maker When They See Us aangeklaagd

Netflix en When They See Us-maker Ava DuVernay zijn aangeklaagd door John E. Reid & Associates. Het bedrijf was verantwoordelijk voor het bedenken van de Reid-techniek en uitgerekend die techniek werd bekritiseerd in de serie over de Central Park Five. “Je hebt ze statements ontfutseld na 42 uur lang ondervragen en onder druk zetten, zonder eten, zonder wc-pauzes, zonder ouders erbij. De Reid-techniek is wereldwijd verworpen”, werd gezegd in de serie. Het bedrijf wil dat de passage wordt verwijderd en eist een geldbedrag.


Advocaat wil nieuw proces voor Steven Avery

De advocaat van Steven Avery gaat opnieuw een poging wagen in de hoop de zaak van haar cliënt te heropenen. Steven Avery zit vast voor de moord op fotografe Teresa Halbach in 2005. In Making a Murderer kregen we een kijkje in hoe het proces toentertijd verlopen is. De advocaat van Avery hoopt de zaak te kunnen heropenen door melding te maken van tien ‘complexe juridische issues’ die opnieuw geëvalueerd moeten worden. Of dat de zaak heropend krijgt, moet blijken.


Gerucht: Lucifer in Arrowverse cross-over: Crisis on Infinite Earths

Mogelijk gaan we dit jaar een verrassend gezicht zien in de Arrowverse cross-over van de DC-series. Het gerucht gaat dat Tom Ellis, de vertolker van Lucifer Morningstar, is gespot tijdens de opnames van Crisis on Infinite Earths. Dat lijkt maar één ding te kunnen betekenen: een rol voor Lucifer in de cross-over van dit jaar.


Hoofdrollen komedieserie Space Force bekend

De hoofdrollen voor de nieuwe Netflix-komedieserie Space Force zijn vergeven. John Malkovich en Ben Schwarz spelen belangrijke rollen in de nieuwe serie. Malkovich speelt Dr. Adrian Mallory, terwijl Schwarz in de huid kruipt van een egocentrische media-adviseur genaamd F. Tony Scarapiducci. De serie wordt een parodie op de ruimtevaartafdeling van Donald Trump binnen het ministerie van Defensie. De serie verschijnt in 2020 en kent tien afleveringen.


Eigen prank-serie van Dustin uit Stranger Things naar Netflix

Gaten Matarazzo, het best bekend als Dustin uit Stranger Things, krijgt een eigen serie op Netflix. De acteur is vanaf 25 oktober op de streamingdienst te zien met zijn eigen programma Prank Encounters. Daarin staan twee volslagen vreemden per aflevering voor de verrassing van hun leven.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?