Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Taylor Swift • Netflix Originals • Big Bang Theory

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Docu Taylor Swift heeft releasedatum te pakken

De nieuwe documentaire over Taylor Swift heeft een releasedatum te pakken. Netflix heeft bekendgemaakt dat we vanaf 31 januari aan de slag kunnen met de documentaire Miss Americana. Daarin krijgen we een rauwe en emotioneel onthullende blik op het leven van de artieste. We volgen haar als songwriter en zangeres, maar ook als vrouw die haar stem leert te gebruiken.


Co-Creator Big Bang Theory tekent first-look deal met Netflix

Bill Prady, bekend als co-creator van Big Bang Theory, heeft een first-look deal getekend met Netflix. Dat betekent dat de streamingdienst voortaan eerste keus heeft bij nieuwe projecten van Prady. Hij zal onder meer aan de slag gaan met series in het genre drama, fantasie, science fiction en komedie. Eerder was Prady ook verantwoordelijk voor Muppets.


Slecht nieuws: Mindhunter seizoen 3 laat lang op zich wachten

Slecht nieuws voor de fans die reikhalzend uitkijken naar een nieuw seizoen van Mindhunter. Het derde seizoen van de reeks laat namelijk lang op zich wachten. Zo schreven we eerder al over de vrees dat het seizoen niet voor 2022 zou verschijnen en die vrees is nu waarheid geworden.


Netflix gaat nog meer geld investeren in eigen content

Netflix gaat de komende jaren nog veel meer geld investeren in nieuwe eigen content. Waar dat eerst nog rond de 13 miljard euro lag, wordt dat dit jaar verhoogd naar 17,3 miljard dollar (zo’n 15,5 miljoen euro). Het is de bedoeling dat de streamingdienst in 2028 liefst 26 miljard dollar uit gaat geven aan eigen content.


Netflix koopt uitzendrechten nieuwe film Cuties

Binnenkort kunnen we op Netflix aan de slag met de gloednieuwe film Cuties. De streamingdienst heeft tenslotte de wereldwijde streamingrechten buiten Frankrijk aangekocht voor de film van Maimouna Doucouré. In Cuties wordt ingegaan op de hyperseksualisering van meisjes. We volgen een meisje dat is opgegroeid met tradities en zich nu aansluit bij een groep jonge dansers in de hoop een ster te worden.


Zesde én laatste seizoen besteld van Better Call Saul

Het verhaal van Better Call Saul is nog niet voorbij. AMC heeft een zesde en tevens laatste seizoen van de reeks besteld. Dat nieuws is naar buiten gebracht één maand voor de start van het vijfde seizoen van de reeks. De productie van het slotseizoen gaat later dit jaar van start.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?