Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Greenleaf • The Crown • Avatar

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Greenleaf vernieuwd voor vierde seizoen

Greenleaf gaat een vierde seizoen krijgen. Terwijl bij Netflix momenteel nog maar twee seizoenen te zien zijn van de serie, is door de Amerikaanse zender OWN al het vierde seizoen besteld. Wanneer Netflix het derde seizoen van Greenleaf in zijn aanbod plaatst, is nog even afwachten. Seizoen 3 is net een maand klaar bij OWN en aangezien Netflix de exclusieve uitzendrechten heeft in onder meer België, lijken we daar spoedig meer over te horen.


Netflix pikt rechten BBC-serie Bodyguard op

Netflix heeft de uitzendrechten van Bodyguard binnen gehengeld. De dramaserie is een groot succes gebleken bij BBC en nu mogen we ook in België spoedig aan de slag met het eerste seizoen ervan. Met een 8.6 op IMDb lijkt Netflix dan ook een mooie slag geslagen te hebben. Vanaf 24 oktober kunnen we de serie in één keer op Netflix verwachten.


Helena Bonham-Carter voor The Crown naar paragnost

Helena Bonham-Carter is bereid om ver te gaan om zich goed in te leven in haar rol. De actrice kruipt voor The Crown in de huid van de in 2002 overleden Britse prinses Margaret en om die rol zo goed mogelijk te vertolken, heeft ze via een paragnost contact gezocht met Margaret. Het zou voor Helena niet de eerste keer zijn dat ze contact zocht met een paragnost voor een serie. Dat deed ze eerder ook voor Burton and Taylor, waarin ze Elizabeth Taylor speelde.


The Good Place-actrice Sircar pakt rol in nieuwe Netflix-film

Tiya Sircar gaan we de komende tijd nog wel vaker zien op Netflix. We zagen de actrice natuurlijk eerder al in The Good Place, maar nu ligt er een nieuwe rol voor haar klaar. In Good Sam, een nieuwe Netflix-film, speelt ze de hoofdrol. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Dete Meserve.


Netflix maakt nieuwe serie over Avatar

Netflix blaast Avatar nieuw leven in. De nieuwe live-action-serie van Avatar wordt gemaakt door de originele makers Michael DiMartino en Bryan Konietzko. Een live-action film die eerder werkt gemaakt van Avatar bleek geen succes te zijn. De makers denken echter van die versie geleerd te hebben en gaan nu voor Netflix aan de slag met een live-action serie met Aang in de hoofdrol.


Netflix haalt Shion Takeuchi binnen

Netflix heeft Shion Takeuchi een contract gegeven. De scriptschrijfster werkte onder meer mee aan Disenchantment en gaat de komende tijd aan nog meer projecten van Netflix meewerken. Het is de bedoeling dat de schrijfster meer series voor de streamingdienst gaat bedenken.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: