Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Alicia aka Zulema krijgt eigen Netflix-serie, aanklacht voor The Queen’s Gambit

Najwa Nimri kennen we inmiddels als Alicia Sierra uit La Casa de Papel en Zulema Zahir uit Vis a Vis. Binnenkort heeft ze haar eigen Netflix-serie. Daarnaast is er een aangeklaagd ingediend tegen The Queen’s Gambit en komt er een nieuwe overvalserie naar Netflix.

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Eigen Netflix-serie voor Alicia aka Zulema

Najwa Nimri is allang geen onbekende meer. De Spaanse actrice heeft in La Casa de Papel de rol van Alicia Sierra en vertolkt in Vis a Vis de rol van Zulema Zahir. Binnenkort is ze ook te zien als presentatrice. Ze mag namelijk de presentatie van de realityserie Insiders voor haar rekening nemen. De serie gaat op 21 oktober van start en wordt een bijzondere realityshow. De deelnemers denken namelijk dat ze meedoen aan een heel andere show. Ze weten niet dat ze worden gefilmd door verborgen camera’s, maar iemand kan wel 100.000 euro winnen.


Aanklacht om The Queen’s Gambit

Schaakster Nona Gaprindashvili is niet blij met hoe zij is neergezet in The Queen’s Gambit. De serie is gebaseerd op een gelijknamig boek uit 1983, maar volgens Nona zitten er in de serie ‘kleinerende’ en ‘seksistische’ uitspraken. Zo wordt beweerd dat ze nog nooit een competitie tegen mannen zou hebben gespeeld. Iets wat volgens haar absoluut niet waar is. Ze zou op dat moment al tegen 59 mannelijke schakers hebben gespeeld. De aanklacht luidt dan ook: “De bewering dat Gaprindashvili ‘nooit met mannen te maken heeft gehad’ is overduidelijk vals, maar ook schromelijk seksistisch en kleinerend. Netflix maakte zo een echte vrouwelijke pionier, die in die tijd daadwerkelijk tegen mannen speelde en hen ook versloeg, belachelijk.”


Locke & Key seizoen 2 in oktober naar Netflix

Netflix heeft tijdens de tweede dag van Geeked Week de releasedatum van Locke & Key seizoen 2 bekendgemaakt. In oktober kunnen we aan de slag met gloednieuwe afleveringen van de serie. Ook werden meteen de eerste foto’s gedeeld vanuit het tweede seizoen. Inmiddels is dit aangevuld met de exacte releasedatum én de trailer.


Netflix kondigt nieuwe overvalserie Jigsaw aan

Netflix heeft een nieuwe overvalserie aangekondigd. Het gaat om Jigsaw waarin een periode van liefst 24 jaar wordt belicht. Alles draait om een bizar grote overval die plaatsvond in downtown Manhattan tijdens Orkaan Sandy. Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney en Niousha Noor vormen de cast. De serie telt acht afleveringen.


Dit zijn de 10 meest populaire titels op Netflix in week 37

De strijd aan kop is deze week ongemeen heftig geweest. De Spaanse boeven en de duivel vochten heel wat af, met ook nog eens een aantal gevaarlijke uitdagers. Uiteindelijk was het toch Lucifer die de strijd in zijn voordeel wist te beslissen.


Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?