Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Geen live sport • Riverdale • Glitch

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Geen live sport op Netflix

Waar concurrenten van Netflix steeds meer inzetten op live sport, kunnen we dit op korte termijn nog niet bij Netflix verwachten. De streamingdienst heeft aangegeven nog geen plannen te hebben om in Europa live sportwedstrijden uit te zenden. Wat we de laatste tijd wel gemerkt hebben en waar de streamingdienst mee verdergaat, is het toevoegen van nieuwe sportdocumentaires. Daarbij richt Netflix zich op zowel eigen producties als het aankopen van documentaires.


Releasedatum Riverdale seizoen 3 bekend

Netflix heeft bekendgemaakt dat Riverdale seizoen 3 spoedig terugkeert bij de streamingdienst. Net als we de afgelopen jaren gewend waren, kunnen we wederom één dag na de lancering van de aflevering in de Verenigde Staten ook in België weer aan de slag met een nieuwe episode. Op 11 oktober gaat het verhaal dan ook verder en misschien


Hal Cooper terug in Riverdale seizoen 3

Nog meer nieuws over Riverdale… Hal Cooper keert mogelijk terug voor het derde seizoen van de serie. Lochlyn Munro, de acteur achter Hal Cooper, vertelde aan TV Insider dat er misschien nog wel een toekomst voor hem is in de serie. “We gaan zien wat er gebeurt. Ik vind het leuk om in de show te zijn. Ik weet niet waar het naartoe gaat, maar Roberto vertelde dat hij goede ideeën heeft met waar het naartoe moet met Hal, dus ik ben benieuwd.”


Paul Greengrass over 22 July

Paul Greengrass heeft in een uitgebreid interview verteld waarom hij ervoor gekozen heeft om 22 July te maken. De film verschijnt in oktober en gaat over de terroristische aanslagen door Anders Breivik in Noorwegen. Mede doordat de gebeurtenissen nog maar zeven jaar geleden zijn en nog vers in het geheugen liggen, ontstond er al wat kritiek. Greengrass spreekt zich nu zelf uit.


Netflix neemt 23 Emmy Awards in ontvangst

Netflix heeft goede zaken gedaan tijdens de Emmy Awards van dit jaar. In de nacht van maandag op dinsdag vond de prijsuitreiking plaats en Netflix is op de eerste plaats geëindigd, samen met HBO. Beide streamingdiensten mochten liefst 23 awards mee naar huis nemen.


Glitch vernieuwd voor derde seizoen

Glitch krijgt een derde seizoen. De horrorserie is in België te bekijken via Netflix en al langer ging het gerucht dat er een derde seizoen zou komen van Glitch. Nu heeft ABC Australia eindelijk bekendgemaakt dat er inderdaad een derde seizoen komt. Het derde seizoen wordt in 2019 gelanceerd. Het is nog de vraag of het derde seizoen van de serie vervolgens ook op Netflix in België komt.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: