Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Stranger Things • Heroin(e) • Jim Carrey

Man on the Moon Jim Carrey Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Stanger Things heeft eerste vijf Emmy’s binnen

In aanloop naar de grote Emmy Awards van aanstaand weekend zijn de eerste gouden beeldjes al uitgereikt. Op de Creative Arts Emmy Awards worden alle ‘bijprijzen’ uitgedeeld aan gastacteurs, casters, muzikanten en designers. Stranger Things pakte al gelijk vijf Awards, ook The Ranch, House of Cards, Master of None, Luke Cage, The Crown en de aan Netflix gelieerde series Fargo en Better Call Saul ontvingen alvast een gouden beeldje.


Schrijver The Bridge maakt serie voor Netflix: Quicksand

Schrijver Camilla Ahlgren gaat voor Netflix een allereerste Zweedse Original-serie maken. Quicksand wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Malin Persson Giolito, dat vorig jaar overladen werd met prijzen waaronder de Nordic Crime Novel of the Year. Quicksand draait om student Maja Norberg, die verdacht wordt van moord na een massa schietpartij op een school in Stockholm.


Strijden tegen drugsepidemie in Heroin(e)

Dinsdag is de documentaire Heroin(e) op Netflix verschenen. In deze docu proberen drie vrouwen uit West Virginia het gebruik van heroïne terug te dringen. Het sterftecijfer aan een overdosis ligt in hun woonplaats namelijk tien keer hoger dan het Amerikaanse gemiddelde. De drie vrouwen hebben alle drie een andere insteek, ze zijn brandweercommandant, rechter en missionaris.


Documentairereeks over vermissing Maddie op komst

Maddie McCann is tien jaar vermist en nog altijd is er geen spoor gevonden van het Engelse meisje. Netflix heeft bekendgemaakt een documentairereeks te maken over Maddie en alle gebeurtenissen rondom de geruchtmakende zaak. Madeleine McCann verdween tien jaar geleden tijdens een vakantie in Portugal. Ze zou liggen slapen op haar hotelkamer in Praia del Luz, maar het toen driejarige meisje was pardoes van de aardbodem verdwenen.


Netflix is a joke, reclamecampagne?

De afgelopen week doken er opeens in onder meer Los Angeles en New York grote billboards op met de tekst ‘Netflix is a joke’. Het was enige tijd onduidelijk wat dit precies betekende. Werd Netflix op de hak genomen of wat het een actie van de streamingdienst zelf? Het lijkt er nu op dat Netflix diverse cabaretshows wil promoten en dat via deze opvallende weg wil doen.


Rechten gekocht van docu Jim & Andy

In 1999 speelde Jim Carrey misschien wel de rol van zijn leven. Carrey was toen te zien in Man on the Moon, een film over de Amerikaanse entertainer Andy Kaufman. Deze film heeft zoveel losgemaakt dat er nu een documentaire over is verschenen: Jim & Andy: The Great Beyond. Maandag werd bekend dat Netflix tijdens het Toronto Film Festival de rechten heeft gekocht.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: