Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Sense8 • Fauda • The Angel

Sense8 seizoen 2 Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

True crime satire met American Vandal

De true crime series doen het erg goed en zijn ontzettend populair. Dat was voor de makers van American Vandal aanleiding om een true crime-zaak op satirische wijze neer te zetten. De acht afleveringen van American Vandal verschijnen al op 15 september en de trailer geeft een hilarische blik op het genre. Jimmy Tatro (bekend op YouTube) en Peter Maldonado (Orange is the New Black) spelen de hoofdrollen.


Disney-titels gaan in België voorlopig niet weg

De aanstaande lancering van een eigen kanaal van Walt Disney heeft flink wat losgemaakt. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Disney dinsdagavond bekend een eigen streamingkanaal te beginnen en daardoor de huidige deal met Netflix te beëindigen. Inmiddels is duidelijk geworden wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor ons en dit valt voorlopig in ieder geval mee.


Spionnenserie The Angel besteld voor twaalf miljoen dollar

Netflix heeft groen licht gegeven voor The Angel. Deze spionnenserie mag gaan werken met een budget van twaalf miljoen dollar en het verhaal zal worden gebaseerd op de besteller The Angel: The Egyptian Spy Who Saves Israël, van Uri Bar-Joseph. Het gaat dan ook om een waargebeurd verhaal over de Egyptische officier Ashraf Marwan. Hij werd een spion voor Israël, ondanks dat hij de schoonzoon was van de voormalige Egyptische president Gamal Abdel Nasser. Zo zat hij heel dicht bij het vuur, tot zijn verdachte dood in 2007 in Londen.


Sense8-makers bedanken fans

Sense8 vierde dinsdag hun virtuele verjaardag, uiteraard op 8 augustus (8-8). Reden genoeg voor de makers om onder leiding van Lana Wachowski een uitgebreide video op te nemen. Daarin bedanken ze de fans voor hun steun. Na twee seizoenen besloot Netflix namelijk om er een punt achter te zetten, maar mede door de roep van de fans. Daardoor komt er volgend jaar nog een afsluitende film. Nu bedanken Wachowski en collega’s alvast de fans.


Releasedatum en beelden The Crown 2 bekend

The Crown keert aan het einde van het kalenderjaar terug met het tweede seizoen. Netflix heeft de releasedatum bekendgemaakt, want op vrijdag 8 december zullen de afleveringen wereldwijd verschijnen. Dan gaat het levensverhaal van Queen Elizabeth dus verder. Het eerste seizoen verscheen afgelopen najaar en The Crown is kandidaat voor de beste Drama-serie bij de Emmy Awards, net zoals Claire Foy voor haar vertolking van Elizabeth kans maakt op een gouden beeldje.


Makers Fauda maken nieuwe serie

Het Israëlische Fauda is zeer populair en voor 2018 is het tweede seizoen aangekondigd, deze verschijnt dan ook op Netflix. Tegelijkertijd gaan Lior Raz en Avi Issacharoff ook een nieuwe serie maken voor Netflix. De dramaserie heeft nog geen naam, behalve dat bekend is dat Raz een hoofdrol op zich zal gaan nemen. De serie zal worden geïnspireerd op actuele gebeurtenissen en volgt globale operaties van de CIA en de Mossad om één van de meest gezochte terroristen te vinden.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?