Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: The Defenders • Stranger Things • Anime

The Defenders Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Waarom The Defenders maar acht afleveringen heeft

Velen waren verbaasd toen ze zagen dat de The Defenders slechts acht afleveringen heeft. Dat is voor een serie namelijk erg weinig. Nu heeft Jeff Loeb onthuld waarom deze keuze is gemaakt. Volgens de vice-president van Marvel had het niets met geld of kosten te maken. Sterker nog, de korte lengte was al vanaf het begin gepland.


Zeer populaire Anne met een E krijgt tweede seizoen

Anne met een E krijgt een tweede seizoen. Anne (With an E) zoals de Engelse titel van de serie luidt was een samenwerking tussen CBC en Netflix. Het klassieke verhaal in een nieuw jasje viel erg goed in de smaak, met op IMDb een 8,6. De twee partijen hebben een akkoord bereikt voor een tweede én tevens langer seizoen.


Netflix zorgt voor eerste overname in geschiedenis

Netflix blijft nieuwe paden bewandelen en daar is er deze week weer één van genomen. De streamingdienst heeft namelijk het bedrijf Millarworld overgenomen, het is de eerste overname van Netflix. Millarworld is uitgever van stripboeken en was eigendom van Mark Millar. Hij werkte jarenlang voor Marvel en was nauw betrokken bij bijvoorbeeld Captain America: Civil War en Logan. Onder Millarworld vallen ook veel comics, zoals Kick-Ass en Kingsman. Door de overname is het de bedoeling dat Millarworld voor Netflix films, series en kindertitels gaat maken.


Releasedatum Designated Survivor seizoen 2 bekendgemaakt

Het wachten op Designated Survivor seizoen 2 is gelukkig bijna voorbij. De hitserie met Kiefer Sutherland in de hoofdrol kwam afgelopen seizoen net zo hard binnen als de knal was in de openingsscene. Het wachten op het tweede seizoen duurde dan ook lang, maar de releasedatum is bekendgemaakt door ABC.


Liefst twaalf anime series aangekondigd

Netflix gaat stevig aan de slag met anime. Tijdens Anime Slate in Tokio kondigde de streamingdienst maar liefst twaalf nieuwe anime series aan én een film. De lijst is dan ook zeer uitgebreid en bestaat uit volledig nieuwe titels als remakes van bestaande anime verhalen. Dit is de volledige lijst.


Stranger Things was bijna anders afgelopen

Stranger Things is al na één seizoen uitgegroeid tot een zeer geliefde serie op Netflix, alleen had het verhaal bijna heel anders gelopen dan we nu gewend zijn. Dat hebben Matt en Ross Duffer, de bedenkers van de serie, laten weten. Ze wilden eigenlijk liever aan de slag met een anthologie. Het was de bedoeling dat elk seizoen op zichzelf zou staan en dus iedere keer een ander verhaal gevolgd zou worden.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?