Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Bloodline • Iron Fist • Star Trek

Sam Shepard Netflix Bloodline

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Bloodline-acteur aan ALS overleden

Sam Shepard is afgelopen donderdag overleden, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. De 73-jarige acteur speelde zijn laatste grote rol in Bloodline. Shepard was te zien als Robert Rayburn, de vader van de familie Rayburn. In de serie kwam hij eveneens te overlijden, waarna de problemen binnen de familie volledig losgingen. De ervaren acteur heeft echter veel meer grote rollen op zijn naam staan. Zij kreeg hij een Oscar-nominatie voor zijn rol in The Right Stuff. Shepard overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS.


Message from the King van Belgische maker op Netflix

De Belgische filmmaker Fabrice Du Welz ziet komende week zijn werk op Netflix verschijnen. Message from the King zal op vrijdag 4 augustus worden gelanceerd en inmiddels is de trailer alvast verschenen. Du Welz begon als acteur, maar maakt al sinds de eeuwwisseling films en scenario’s. Calvaire, Vinyan en Alleluia wonnen in de afgelopen jaren allemaal prijzen. Nu komt hij met Message from the King.


Filmen Iron Fist seizoen 2 begint nog dit jaar

Sacha Dhawan (Davos) heeft verklapt dat Marvel en Netflix van plan zijn om in december te starten met het filmen van het tweede seizoen van Iron Fist. In navolging van Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage was het aan het begin van dit jaar ook eindelijk de beurt aan Iron Fist en inmiddels is dus bekend wanneer het tweede seizoen gefilmd moet gaan worden.


Netflix investeert opnieuw 500 miljoen om te groeien

De trein van Netflix raast maar door en de streamingdienst heeft duidelijk nog geen zin om op de rem te trappen. Netflix wil vooral meer eigen content maken en daarvoor wordt flink geïnvesteerd. Er is daarom een nieuwe lening afgesloten van liefst vijfhonderd miljoen dollar. Dit kan zelfs nog oplopen tot 750 dollar, met als oogmerk om dit te investeren in de productie van eigen titels.


Fuller legt uit waarom hij afhaakte bij Star Trek: Discovery

Het avontuur van Bryan Fuller bij Star Trek: Discovery is anders gelopen dan hij van tevoren had verwacht. De showrunner begon vol goede moed aan de opnames en had al veel ideeën in zijn hoofd om de serie echt naar zijn hand te zetten. Door onenigheid met CBS kon hij zijn plannen echter nooit uitvoeren. Fuller liet zich in gesprek met Entertainment Weekly uit over de plannen die hij had met de serie.


Top-5 van Juli 2017 op Netflix

Iedere dag verschijnen er nieuwe films, series en documentaires op Netflix. Soms zoveel dat je misschien tussen de bomen het bos niet meer ziet. Door de maand heen tippen we je al via One To Watch, met deze maand Castlevania, Matilda, The Hunger Games: Mickingjay en Greenleaf. Aan het einde van iedere maand maken we een top-5 van titels die in de afgelopen maand zijn verschijnen. Vijf tips die we je absoluut aanraden om te kijken! Met nu de top-5 van juli 2017.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?