Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Élite • If Only • Stranger Things

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Dit is de nieuwe cast voor Élite seizoen 4

De nieuwe cast van Élite is bekendgemaakt. Voor het vierde seizoen van de reeks nemen we afscheid van een aantal vaste gezichten. Daarentegen komen er wel nieuwe castleden bij. Pol Granch, Carla Díaz, Manu Rios Fernandez en Martina Cariddi zijn nieuw in de cast. Daarnaast keren Arón Piper (Ander), Georgina Amorós (Cayetana), Itzan Escamilla (Samuel), Omar Ayuso (Omar), Claudia Salas (Rebeka) en Miguel Bernardeau (Gúzman) terug.


Turkse serie If Only komt er toch niet

De Turkse dramaserie If Only gaat er niet komen. Netflix trekt de stekker uit de serie nadat de Turkse overheid geen vergunning heeft afgegeven voor opnames. De Turkse regering ziet de serie niet zitten vanwege een homoseksueel personage in de achtdelige reeks. ““Vanwege een homoseksueel personage werd er geen toestemming verleend om de serie te filmen. Dit is zeer beangstigend voor de toekomst”, aldus de scenarioschrijver.


Verwijderalarm: Op één hand te tellen

Haalden we de afgelopen weken de dubbele cijfers niet in het Netflix Verwijderalarm, ditmaal zijn de titels op de lijst zelfs met één hand te tellen. Slechts twee films en een serie gaan van de streamingdienst verdwijnen.


Stranger Things-makers opnieuw aangeklaagd

De makers van Stranger Things zijn opnieuw aangeklaagd. Ross en Matt Duffer worden ervan beschuldigd dat ze Stranger Things gestolen hebben. Zo zou het bedrijf Irish Rover Entertainment het idee van Stranger Things al gehad te hebben voor de film Totem. Niet alleen het plot zou overeenkomen, maar ook personages, dialoog en concept art. Dat komt volgens Totem-bedenker Kennedy omdat hij lange tijd nauw samenwerkte met Aaron Sims, die uiteindelijk voor Stranger Things aan de slag ging. De makers van Stranger Things ontkennen dat ze het idee gejat hebben en zouden nog nooit gehoord hebben van Kennedy.


La Reina del Sur vernieuwd voor derde seizoen

La Reina del Sur gaat terugkeren voor een derde seizoen. De serie kent een bijzonder verhaal. Zo ging de reeks acht jaar geleden van start bij Telemundo en was het daarna lange tijd stil rondom de reeks, tot in 2019 alsnog een nieuw seizoen werd besteld. Nu blijkt er ook een derde seizoen te komen en daarvan heeft Netflix de internationale streamingrechten aangekocht.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?