Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: OITNB • The Simpsons • Wahlberg

Taystee Orange is the New Black Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Taystee uit Orange is the New Black deed bijna niet mee

Het heeft weinig gescheeld of Danielle Broks was helemaal niet te zien geweest in Orange is the New Black. De actrice werd benaderd voor de rol van Tasha ‘Taystee’ Jefferson, maar zag er eerst weinig in. Tegenover People Magazine heeft ze eerlijk toegegeven dat ze de rol bijna had afgewezen. En daar kijkt ze nu wel anders tegenaan. “Ik bid dat ik nog vaker zulke mooie kansen in mijn carrière mag krijgen.”


Deze films en series komen in augustus

De maand augustus staat alweer voor de deur en dit gaat een mooie maand worden op Netflix. Zoveel is wel duidelijk na het tipje van de sluier dat de streamingdienst al heeft vrijgegeven. Flink wat titels wisten we al van dat ze in augustus gaan verschijnen op Netflix. Denk daarbij aan het eerste seizoen van The Defenders, de komische film Naked, Death Note en de nieuwste Star Wars-film Rogue One: A Star Wars Story. Dat blijkt lang niet alles te zijn.


Gugino in horrorfilm op Netflix

Carla Gugino is aan de cast toegevoegd voor The Haunting of Hill House. Deze horrorfilm zal door Netflix worden geproduceerd en is een moderne versie van het gelijknamige boek van Shirley Jackson. Overigens is dit nog een werktitel, waar veranderingen in kunnen worden doorgevoerd. Het is niet de eerste keer dat er een film over wordt gemaakt, dat gebeurde in 1999 ook al eens. Regisseur Mike Flanagan heeft het project nu in handen en werkte eerder al samen met Gugino.


Shooter seizoen 2 ingekort door beenbreuk

Het tweede seizoen van Shooter is noodgedwongen ingekort. De serie van USA Network wordt door Netflix wereldwijd gestreamd, waardoor de afleveringen tegelijk lopen met de Verenigde Staten. Aflevering 2 is net verschenen, maar er komen er nog maar zes in plaats van acht bij. Dit door een beenbreuk.


Snel vervanger gevonden voor Afflack

Ben Affleck besloot vorige week zich terug te trekken uit Triple Frontier. De reden daarvoor was dat hij zich wilde concentreren op zijn gezondheid en familie. Netflix heeft niet veel tijd nodig gehad om een vervanger te vinden, zo meldt Deadline. Mark Wahlberg is namelijk in gesprek om de hoofdrol te gaan vertolken in deze film. Ook Charlie Hunnam (Jackson Teller in Sons of Anarchy) en Garrett Hedlund zijn ook vastgelegd..


Bedenker The Simpsons maakt serie voor Netflix

Matt Groening, de bedenker van The Simpsons, gaat op Netflix aan de slag met een nieuwe animatieserie. Disenchantment zal minimaal twee seizoenen gaan draaien, want deze heeft Netflix besteld. Groening stond in 1987 aan de basis van The Simpsons, waarvan inmiddels liefst 28 seizoenen zijn verschenen. Ook was ze actief voor Futurama. De animatieserie Disenchantment is net als The Simpsons bestemd voor de volwassen kijker en het verhaal zal zich afspelen in Dreamland. Dreamland is een middeleeuws koninkrijk en in Disenchantment staan de characters Bean, Elfo en Luci centraal.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?