Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: You • Roma • Star Trek

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Showrunner You legt bizarre twist seizoensfinale uit

Sera Gamble heeft de seizoensfinale van You uitgelegd. Aan het eind van seizoen 1 dook Candace op in de boekenwinkel van Joe Goldberg. De vraag was alleen of dat nou een gedachte was van Joe, of dat ze echt de winkel binnenliep. “Bekijk de scene goed en je zult zien of anderen haar ook zien.” Na het terugkijken van de beelden wordt duidelijk dat Joe zeker niet de enige is die Candace ziet. Het tweede seizoen wordt overigens net als het eerste seizoen losjes gebaseerd op het bijbehorende boek. Momenteel wordt het script van het tweede seizoen geschreven.


Makers Deadpool en Gone Girl bundelen krachten

De makers van Deadpool en Gone Girl hebben de krachten gebundeld voor een gloednieuwe serie op Netflix. David Fincher en Tim Miller maken de eerste geanimeerde anthologieserie voor de streamingdienst. De serie richt zich op volwassenen.


Patriot Act in februari terug op Netflix

Patriot Act keert binnenkort terug op Netflix. Nadat de serie onlangs in het nieuws kwam vanwege de verwijdering van een aflevering in Saoedi-Arabië, is nu duidelijk dat er razendsnel nieuwe afleveringen verschijnen van de show. Hasan Minhaj keert vanaf 10 februari terug met nieuwe afleveringen.


Veranderingen in Star Trek seizoen 2

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery gaat naar verwachting veel overeenkomsten tonen met de serie uit 1960. Nu de Klingon oorlog voorbij is, is er meer ruimte voor humor. Ook zien we hoe Pike de controle neemt over de USS Discovery. Hij is van plan de beleefdheid terug te brengen aan boord en is dan ook heel anders dan de vorige kapitein. Volgens showrunner Alex Kurtzman gaan we ook Spock (Ethan Peck) zien. “Het is niet de Spock die we tot op heden kennen. Hij is echt aan het worstelen. Maar als het niet voor zijn relatie met Michael was, zou hij niet de Spock worden die we vandaag kennen.”


Opvallend gezicht bij opnames La Casa de Papel seizoen 3

Bij de opnames voor het derde seizoen van La Casa de Papel is een opvallend gezicht opgedoken. Een personage waarvan we eerder zagen dat het er slecht mee afliep, is wel te zien op de eerste opnamefoto’s. de opnames vinden momenteel plaats in het Italiaanse Florence.


Regisseur reageert op ondertiteling Roma in Spanje

Abonnees die in Spanje kijken naar de film Roma krijgen ondertiteling voorgeschoteld bij de film omdat Mexicaans-Spaans net iets anders is. Maker Alfonso Cuarón begrijpt helemaal niets van de keuze voor ondertiteling. “Het lijkt me heel beledigend voor het Spaanse publiek dat ze Roma in het Castilliaans-Spaans hebben ondertiteld. De kleuren en de empathie hebben geen ondertiteling nodig. Het is heel, heel ridicuul”, aldus zijn woorden bij een filmevenement in New York.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: