Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Dogs • When They See Us • GLOW

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Netflix bestelt tweede seizoen van Dogs

Netflix heeft Dogs vernieuwd voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de serie van Amy Berg en Glen Zipper liet de diepe emotionele band zien tussen baasje en hond. Het eerste seizoen verscheen in november 2018 en nu is duidelijk geworden dat er een tweede seizoen is besteld met nieuwe verhalen. “We zijn zo verheugd dat onze serie terugkeert voor een tweede seizoen van Dogs. Vanaf het begin hebben we gezegd dat Dogs mensen samen brengt en datzelfde gevoel komt ook terug in het tweede seizoen”, aldus de makers.


Commotie rondom When They See Us

De Netflix documentaire When They See Us houdt de gemoederen flink bezig. De serie toont hoe vijf onschuldige jongens jarenlang vast hebben gezeten voor een verkrachting waar zij niets mee te maken hadden. Linda Fairstein kreeg in de afgelopen weken de volle lading, maar heeft nu zelf gereageerd op de documentaire. Zij is van mening dat de docu vol zit met ‘vervormingen en onwaarheden’ en beticht Netflix van het brengen van een ‘vals verhaal’.

In het uitgebreide opiniestuk dat Fairstein over de serie heeft geschreven staan volgens verschillende critici echter de nodige beweringen die niet overeenkomen met officiële gegevens uit de zaak destijds. Inmiddels heeft naast Fairstein ook aanklager Elizabeth Lederer ontslag genomen bij de school waar ze werkte. Een grote groep zwarte studenten hadden eerder haar ontslag geëist.


Netflix bestelt tweede seizoen van Russian Doll

Netflix heeft een tweede seizoen besteld van Russian Doll. Het eerste seizoen van de reeks werd goed ontvangen, maar toch bleef het lange tijd stil rondom de toekomst van de reeks. Nu is duidelijk geworden dat Nadia (Natasha Lyonne) terugkeert voor een tweede seizoen van Russian Doll. Over een releasedatum voor het tweede seizoen is nog niets bekend.


Geena Davis versterkt cast GLOW seizoen 3

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een derde seizoen van GLOW. Netflix heeft in aanloop naar dat derde seizoen van de reeks inmiddels laten weten dat Geena Davis de cast heeft versterkt. Davis kruipt voor de reeks in de huid van Sandy Devereaux St. Clair, een entertainmentdirecteur van het Fan-Tan Hotel en casino.


Opnames The Umbrella Academy seizoen 2 van start

De opnames van het tweede seizoen van The Umbrella Academy zijn van start gegaan. Dat nieuws is bevestigd door Aidan Gallagher, die in de serie verantwoordelijk is voor de rol van Number Five. Het tweede seizoen telt opnieuw tien afleveringen. Een relesasedatum is nog onbekend.


5 Brandende vragen voor Dead to Me seizoen 2

Het eerste seizoen van Dead to Me heeft kijkers achtergelaten met een gigantische cliffhanger. Gelukkig weten we nu al dat er een tweede seizoen komt. Wij gingen aan de slag met de vijf grote vragen waar we in het tweede seizoen van Dead to Me antwoord op hopen te krijgen.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?