Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Stranger Things • 13 Reasons Why • ACS

American Crime Story The People vs OJ Simpson Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Seizoenen American Crime Story omgedraaid

American Crime Story heeft een waanzinnige start gehad met O.J. Simpson vs The People, het tweede seizoen laat alleen langer op zich wachten. Door problemen met de productie rondom het verhaal van de orkaan Katrina is besloten om seizoen twee en drie om te draaien. We krijgen dus eerst het verhaal over de moord op Gucci Versace. Netflix heeft een deal met de makers van ACS, waardoor na afloop van ieder seizoen deze op de streamingdienst komt. De cast van het seizoen dat draait om Versace is inmiddels ook bekend.


Netflix sluit zich aan bij protest tegen netneutraliteit

Op 12 juli zullen er in de Verenigde Staten wijzigingen komen ten aanzien van de netneutraliteit. Veel grote bedrijven hebben een protest lopen tegen de plannen, daar heeft Netflix zich nu ook bij aangesloten. “Iedereen verdient een open internet”, zo klinkt het van de streamingdienst. De afgelopen jaren sprak Netflix zich al duidelijk uit voor netneutraliteit, maar dit leek in het voorjaar te worden afgevlakt. Met de huidige actie laat de streamingdienst toch duidelijk zien voor open internet te zijn.


Wetenschapper Bill Nye keer terug voor tweede seizoen

Bill Nye Saves the World krijgt een tweede seizoen. De wetenschapper kwam in april met het eerste seizoen van de talkshow waarin hij met veel gasten experimenten deed om ons meer te leren over wetenschap. “We willen dat mensen problemen in onze samenleving door de lens van de wetenschap gaan bekijken en geïnspireerd en geïnformeerd worden over de rol die het speelt in ons dagelijks leven.” Nye maakte in de jaren negentig al een kinderversie en is nu terug op Netflix.


Netflix-gebruikers blijft in rap tempo groeien

Netflix zal spoedig de honderd miljoen-grens gaan passeren ten aanzien van het aantal abonnees. Inmiddels is er door een onderzoek van Digital TV Research uitgezocht dat rond 2022 het aantal Netflix-gebruikers wel eens kans zijn toegenomen tot 128 miljoen. En opvallend is dat volgend jaar al wordt verwacht dat het aantal mondiale gebruikers de hoeveelheid Amerikaanse gebruikers zal passeren, en dat zonder de Chinese markt te hebben bereikt.


Gomez reageert op kritiek 13 Reasons Why

Senena Gomez is de drijvende kracht achter de serie 13 Reasons Why. Lange tijd hield ze haar kaken stijf op elkaar, maar nu heeft zich toch laten horen. De serie kreeg namelijk veel kritiek te verwerken, waar de actrice en producente een duidelijke mening over heeft. Tijdens de Elvis Duran radioshow legde ze uit waarom de beelden juist zo schokkend waren.


Producer Stranger Things praat uitgebreid over van alles

Het tweede seizoen van Stranger Things is inmiddels helemaal opgenomen en het is nu alleen nog wachten tot het najaar voor de afleveringen ook op Netflix verschijnen. Nu de opnames achter de rug zijn heeft producer Shawn Levy ook weer wat meer tijd, zo schoof hij aan bij The Hollywood Reporter om uitgebreid te praten over de serie. Over het plotselinge succes, de stap naar het tweede seizoen en de grote vraag of Barb terug zal keren in de serie. Bekijk hier het volledige gesprek:

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?