Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Sweet Magnolias • BAFTA Awards • Riverdale

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Betrokkenen bespreken eventueel tweede seizoen Sweet Magnolias

Of Sweet Magnolias in de toekomst voorzien wordt van een tweede seizoen, is nog maar de vraag. Inmiddels hebben betrokkenen zich uitgesproken over de toekomst van de reeks. Zo hoopt uitvoerend producent met een tweede seizoen aan de slag te kunnen zodra de coronacrisis dat toelaat. Iets waar Joanna Garcia Swisher (Maddie Townsend) naar uitkijkt. “Voor Maddie wil ik graag dat ze dat moment heeft waarop er echt iets gebeurt met Cal. Ik zou die reis graag willen zien.”

Ook Chris Klein, de acteur die Bill Townsend speelt, ziet een vervolg wel zitten. “Ik geloof dat het altijd het doel is geweest van Dan Paulson en Sheryl J Anderson om het verder te brengen dan één seizoen. De manier waarop het verhaal gaat, geeft ook mogelijkheden voor meer verhalen. Ik hoop dat we die kans krijgen. Egoïstisch gezien vooral omdat ik wil weten wat er gebeurt met Bill Townsend.”


Dit zijn de genomineerden voor de BAFTA Awards

Op 31 juli vinden de BAFTA Awards weer plaats en de genomineerd zijn inmiddels bekend. Ook Netflix maakt kans op verschillende prijzen. In de categorie beste dramaserie strijden onder meer The Crown en The End of the F***ing World om de hoofdprijs. Daarnaast maakt Josh O’Connor (The Crown) in de categorie beste mannelijke bijrol kans op een prijs. In de categorie beste vrouwelijke bijrol zijn Helenam Bonham Carter (The Crown), Jasmine Jobson (Top Boy) en Naomi Ackie (The End of the F***ing World) genomineerd. Ncuti Gatwa uit Sex Education kan de prijs winnen van beste acteur in een komedie, terwijl Unbelievable misschien naar huis gaat met de prijs voor beste internationale serie.


4 dingen die je nog niet wist over Sweet Magnolias

Romantische dramaseries doen het de laatste jaren uitstekend op Netflix en fans van het genre kunnen hun hart sinds kort dan ook ophalen met Sweet Magnolias. Met een 7,4 op IMDb en al wekenlang een plek in de top 10 op Netflix, is de serie nu al een succes. In dit artikelen nemen we je mee naar vier dingen die je mogelijk nog niet wist over Sweet Magnolias.


Vanessa Morgan haalt uit naar Riverdale-makers

Vanessa Morgan is woedend op de makers van Riverdale. De actrice kruipt voor de serie in de huid van Toni Topaz, maar vindt dat ze ondergewaardeerd wordt. “Ik ben er klaar mee hoe zwarte mensen worden neergezet in de media, dat we worden afgeschilderd als misdadigers, gevaarlijke of boze enge mensen. Ik ben klaar met het feit dat wij als sidekick worden gebruikt voor de witte hoofdrolspelers. Of alleen maar gebruikt worden voor diversiteit, maar niet echt voor de show zelf.”

Als Morgan bemoedigende reacties krijgt op Twitter en een fan zelfs vindt dat ze een salarisverhoging verdient, reageert ze: “Ik ben momenteel de enige zwarte vrouw met een terugkerende rol in de serie, maar ik krijg ook het minst betaald.”


Dit zijn de 10 meest populaire titels op Netflix in week 23

De nieuwe top 10 meest populaire titels op Netflix in week 23 is bekend. Daaruit blijkt dat Space Force goede zaken heeft gedaan. De serie is meteen de top drie binnengekomen. Dat is echter niet de enige titel die deze week goede zaken deed.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: