Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Snowpiercer • Tiger King • Somebody Feed Phil

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

‘Vijf of zes seizoenen van Snowpiercer’

Goed nieuws voor wie onder de indruk is geraakt door de eerste drie afleveringen van Snowpiercer. Showrunner Graeme Manson wil de serie namelijk nog lang niet laten varen. Terwijl een tweede seizoen al is aangekondigd, is het plan voor de reeks inmiddels ook bekend. “We hebben een los concept voor drie seizoenen en een ‘eindpunt’. Mijn oorspronkelijke idee was drie seizoenen, maar net als bij Orphan Black het geval was, kan het middenstuk worden uitgebreid. Je kunt hetzelfde einddoel behouden, maar dan in vijf hoofdstukken of seizoenen opdelen”, legde Manson uit.

“Het gaat er nu om wat het einde van seizoen 3 wordt en of dat een cliffhanger of iets anders wordt. Ik weet het nog niet zeker. Het eindpunt dat we zelf hebben bedacht kan leiden tot meer seizoenen. Je kunt ook stoppen op dat punt en een reboot met een andere trein en andere personages doen. We hopen met deze cast in elk geval vijf of zes seizoenen te maken.”


Mogelijk tweede seizoen voor Tiger King

Het is niet ondenkbaar dat we in de toekomst ook een extra seizoen mogen verwachten van Tiger King. De documentaireserie groeide dit jaar uit tot een groot succes op Netflix. John Reinke, de rechterhand van Joe Exotic, laat nu weten dat er nog meer dan voldoende beeldmateriaal over is.

“Er is zoveel meer content dat moet worden gebruikt en ik weet dat Netflix materiaal heeft voor twee a drie uitzendingen. Het netwerk zal daarvoor met mij contact houden. Er is nog zoveel meer materiaal. Joe kreeg verschillende filmmakers over de vloer die allemaal materiaal hebben gemaakt. Zij filmden alles en waarschijnlijk komen deze beelden binnenkort ook aan de oppervlakte.”


The Alienist seizoen 2 aangekondigd

Het tweede seizoen van The Alienist is aangekondigd. We hebben lang moeten wachten op nieuws rondom de serie, maar het is eindelijk zover. Onder de subtitel Angel of Darkness mogen we ons opmaken op gloednieuwe afleveringen van de reeks.


Somebody Feed Phil krijgt vierde seizoen op Netflix

Alhoewel het derde seizoen van Somebody Feed Phil pas net op Netflix is verschenen, is nu al duidelijk dat er ook een vierde seizoen komt. De opnames daarvan zijn al afgerond en het seizoen wordt in de herfst op Netflix verwacht. De makers hopen ook aan de slag te mogen met nog meer seizoenen.


Toch afsluitende vijfde seizoen voor Rita

Lange tijd zag het ernaar uit dat het na vier seizoenen over en uit zou zijn voor Rita. Nu is bekend geworden dat de Deense serie toch terugkeert voor een vijfde seizoen. Fans lijken echter wel even geduld te moeten hebben tot de release op Netflix in België.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: