Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Disenchantment • Letterman • MTV Awards

Disenchantment Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Disenchantment keert na de zomer terug

Het tweede seizoen van Disenchantment is aangekondigd. Matt Groening, de bedenker van The Simpsons, is voor deze serie teruggereisd in de tijd. In de middeleeuwen volgen we de – vooral dronken – prinses Bean. Ze vormt een eigenaardig drietal met een elf (Elfo) en de duivel (Luci). Het tweede seizoen komt op 20 september op Netflix, de vraag is of Elfo dan ook terug zal keren. Hij ontbreekt op de poster.


Deal The CW en Netflix loopt af

De langlopende samenwerking tussen The CW en Netflix zal komende zomer aflopen. Sinds 2011 waren de twee partijen nauw verbonden, maar het aflopende contract uit 2016 zal niet meer worden verlengd. De gevolgen hiervan voor Netflix-gebruikers in België is inmiddels ook duidelijk.


David Letterman is terug met nieuwe opzet

Het tweede seizoen van David Letterman’s My Next Guest Needs No Introduction komt sneller dan verwacht én in een nieuwe opzet. Vorig jaar kwam er iedere maand één gesprek op Netflix, met bijvoorbeeld Barack Obama, George Clooney en Jay-Z. Ditmaal zijn Kanye West, Ellen Degeneres, Tiffany Haddish, Lewis Hamilton en Melinda Gates de gasten en komen alle gesprekken in één keer op Netflix. Dit zal op 31 mei gebeuren.


Releasedatum en trailer Black Mirror seizoen 5

Het vijfde seizoen van Black Mirror komt eraan. Net zoals bij de vorige seizoenen heeft Netflix bijna vanuit het niets vlak voor de release bekendgemaakt dat de serie er weer aan komt. Het vijfde seizoen liet langer op zich wachten door de interactieve film Bandersnatch. Op 5 juni is het echter zover.


Volop nominaties voor MTV Awards

MTV heeft de nominaties bekendgemaakt voor de MTV Awards, waarop diverse Netflix-titels kans maken op prijzen. Zo gaat To All the Boys I’ve Loved Before op voor de beste film. Voor de beste serie maken zowel Big Mouth als The Haunting of Hill House kans. Sandra Bullock, Penn Badgley, Ncuti Gatwa en Noah Centineo maken tevens kans op individuele prijzen.


‘Haunting’ klassieker Rebecca op komst

Netflix werkt aan een nieuwe versie van de ‘Haunting’ klassieker Rebecca. Het verhaal van Daphne du Maurier zal worden opgenomen met Kristin Scott Thomas in de hoofdrol, zij vertolkt Mrs. Danvers. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Lily James en Armie Hammer.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: