Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 20 2017

New Girl Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Verrassende meest populaire serie

Door onderzoeksplatform HSI is wereldwijd onderzoek gedaan naar de populairste series op Netflix. House of Cards, Orange is the New Black, Narcos, Stranger Things of The Crown zou je misschien bovenaan de lijstjes verwachten. De mondiale lijst is echter al zeer verrassend, want Sherlock staat hier bovenaan. Per land is er ook nog verder ingezoomd en in België is de meest populaire serie New Girl!


Gelijk goed nieuws over New Girl

Alles wees er in de afgelopen periode op dat er geen nieuw seizoen meer zou komen van New Girl. Nu is daar eindelijk het verlossende antwoord gegeven. New Girl gaat nog voorzien worden van een zevende seizoen, maar het is wel direct het laatste seizoen dat de serie zal krijgen. De acteurs komen nog één keer bij elkaar om te werken aan een zevende seizoen. Het wordt sowieso het laatste seizoen van de populaire serie en waarschijnlijk gaan er ook minder afleveringen komen.


Hier draait Riverdale seizoen 2 om

De eerste dertien aflevering van Riverdale staan inmiddels op Netflix en het allergrootste mysterie is nu opgelost. We weten wie de moord op Jason Blossom heeft gepleegd. Toch zijn er nog genoeg onbeantwoorde vragen en zeker de seizoensfinale maakt kijkers nieuwsgierig naar wat er in het tweede seizoen gaat gebeuren. Showrunner Roberto Aguirre-Scasa ging het gesprek aan met Entertainment Tonight en vertelde wat ons te wachten staat in het tweede seizoen van Riverdale.


Tweede Franse serie onderweg

Met Marseille verscheen vorig kalenderjaar de eerste Franse Netflix-serie en daar gaat spoedig een tweede bijkomen. Osmosis wordt een sci-fi dramaserie. Osmosis is een dating app en kan ware liefde herkennen, door door te dringen in het brein van de gebruiker. Zo kan er een honderd procent match gevonden worden, maar er zal vast ook een prijs betaald moeten worden om een applicatie toegang te geven tot je brein.


Claire Underwood komt met heftige campagneboodschap

In opmaat naar House of Cards seizoen 5 heeft Claire Underwood een videoboodschap gebracht. Daarin spreekt ze ons nadrukkelijk toe en waarschuwt ons ook alvast. Op 30 mei verschijnt het volledige vijfde seizoen van House of Cards. In het vierde seizoen werden we verlaten met de duidelijke melding van Frank Underwood. Met Claire aan zijn zijde werd gemeld dat er niet toegegeven werd aan terreur, sterker nog ze gingen zelf terreur maken. De trailer die onlangs verscheen maakte dat ook al duidelijk en Claire gaat nu een stap verder.


Opvallende serie op komst over IS

Netflix begeeft zich steeds meer op de Europese markt en gaat ook aan de slag met een Turkse serie. Met het productiebedrijf O3 Media is een deal gesloten om een serie te gaan maken. Een naam is hiervoor nog niet bekend gemaakt, maar wel zijn de eerste details over de inhoud gepubliceerd. Het zal gaan om acht afleveringen, met een Turkse vader en zoon in de hoofdrol. We komen het verhaal binnen wanneer de zoon zich besluit aan te sluiten bij de Islamitische Staat.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?