Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: The Witcher • Messiah • Lay the Favourite

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Actrice uit The Witcher onthult hilarische fout

Anya Chalotra heeft één van de hoofdrollen in The Witcher. De actrice vertolkt de rol van Yennefer. In een behind the scenes-filmpje heeft ze nu het één en ander verteld over misschien wel een van de tofste scènes uit de serie. Het gaat om de scène met Yennefer en de koningin in de wagon. In de scène zien we hoe er messen in de wagon worden gestoken. Die zijn echter volledig met CGI in de serie gebracht. Terwijl de actrices angstig naar de messen moesten kijken, keken ze echter steeds een andere kant op.


Mehdi Dehbi over hoofdrol in Messiah

Sinds afgelopen week kunnen we op Netflix aan de slag met Messiah. De hoofdrol in de reeks is voor de Belg Mehdi Dehbi. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Dehbi over hoe hij de rol kreeg. “Het was toeval dat ik lang haar had ten tijde van ‘Messiah’, want ik had twee jaar voor de opnames al beslist om mijn lokken te laten groeien. Het was heel vreemd, een stemmetje in mijn hoofd zei dat dat moest.”

Toch had hij bijna geen auditie kunnen doel voor de rol. “Toen mijn agents me de uitnodiging voor de casting stuurden, was ik net tien dagen gaan mediteren. Ver weg van alles, en dus ook van mijn gsm en laptop. Toen ik de uitnodiging onder ogen kreeg, ben ik gauw naar San Francisco gevlogen voor de auditie, waarna ik terug naar India vertrok voor een yogaretraite. Daar kreeg ik de vraag om nogmaals auditie te doen. Dat gebeurde in een klein internetcafé, ergens diep in het Indiase binnenland.” Na maanden voorbereiding vulde Mehdi Dehbi de rol van Messiah met verve in.


Stranger Things seizoen 4 toch in 2020 naar Netflix

Het vierde seizoen van Stranger Things komt in 2020 naar Netflix. De laatste tijd was er veel onduidelijkheid wat betreft het releasejaar van seizoen 4 van de reeks. Tussen seizoen 2 en seizoen 3 zat tenslotte een lange periode, waardoor voor het vierde seizoen gevreesd werd voor een release pas in 2021. Niets blijkt echter minder waar.


Netflix en Amazon aangeklaagd om Lay the Favourite

Netflix en Amazon Studios zijn aangeklaagd door een kaartenmaker. In de geflopte film Lay the Favoruite uit 2012 was een kaart te zien van Curaçao. Die kaart is volgens Victor Baker zonder toestemming gebruikt in de film. Hij eist nu dan ook 150.000 dollar van Netflix en Amazon omdat de film daar te zien was.


Netflix bestelt tweede seizoen van Raising Dion

Netflix heeft een tweede seizoen besteld van Raising Dion. Het eerste seizoen van de dramaserie werd in oktober toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Daar blijft het niet bij, want de reeks van Michael B. Jordan wordt voorzien van een tweede seizoen.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?