Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 2 2017

Netflix Nieuwsflits

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Frontier schept hoge verwachtingen

Op 20 januari verschijnt het eerste seizoen van Frontier. Tot op heden was er weinig over deze serie bekendgemaakt, maar door de release van de trailer zijn de verwachtingen opeens erg hoog. De serie speelt zich af in het Canada van de achttiende eeuw. Inzet is de bonthandel en dit zorgt voor heel wat confrontaties en bloederige acties. Bekijk alvast de trailer.


Verwijderalarm: Twintig titels de klos

Was de opruiming in december heftig met ruim vijftig titels die van Netflix verdwenen, de schade in januari valt voorlopig mee. In totaal staan er momenteel twintig titels op de nominatie om te gaan verdwijnen van de streamingdienst, waarvan The Usual Suspects gisteren al van de radar verdween.


Amy Schumer aan de slag voor Netflix

Vanaf 7 maart verschijnt Amy Schumer met haar standup comedy op Netflix. De 35-jarige nam haar show op in november in het Colorado’s Bellco theater te Denver. “Ik ben heel blij deel uit te mogen maken van de Netflix-familie”, laat Schumer weten in een reactie. Met de serie Inside Amy Schumer werd ze Amerikaans bekend en verdiende ook een Emmy Award voor deze serie. Ook schreef ze twee jaar geleden het scenario voor Trainwreck.


The Crown beste dramaserie

The Crown is één van de grote winnaars geworden van de Golden Globes 2017. De dramaserie van Netflix beleefde afgelopen najaar haar debuut en heeft een grote indruk achtergelaten. Zo groot zelfs dat The Crown werd gekozen tot de beste dramaserie en ook voor hoofdrolspeelster Claire Foy was het raak.


Wat maakt The Crown zo goed?

Met The Crown is het Netflix dus wederom gelukt om serie te maken die de wereld doet verbazen, na het eerste grote succes van onder meer House of Cards en Orange is the New Black. Maar was is nou het geheim van The Crown? Want dit is niet het eerste verhaal over Queen Elizabeth II. Wat vooral opvalt is de kwaliteit, die bijna de historie lijkt te herhalen. De serie zit namelijk zeer dicht bij de werkelijkheid. De makers van de reeks hebben aan de kleinste details gedacht en dat deze details kloppen, blijkt ook wel uit oude foto’s die zijn opgedoken.


Een videospelletje met Netflix-hoofdpersonages

Steeds meer hoofdrolspelers van Netflix-series zijn bekende gezichten. Het bracht de makers van het spelletje Infinite Runner op het idee om Pablo Escobar (Narcos), Mike Wheeler (Stranger Things), Marco Polo en Piper Chapman (Orange is the New Black) om te toveren tot computerpoppetjes. Het levert dit hilarische platvormspel op, waarbij je zult moeten springen om te overleven. En kijk uit, want de tegenstanders komen niet alleen van de voorkant.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?