Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Death Note • Bird Box • Black Mirror

Death Note Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Treinramp-beelden in Death Note correcte wijze aangekocht

De Netflix Original-film Death Note heeft voor ophef gezorgd. In de film worden tijdens een fictieve nieuwsuitzending beelden gebruikt van de treinramp in Buizingen in 2010, waarbij negentien mensen overleden. In de film wordt gezegd dat de treinramp is ontstaan omdat vijf kartelleden voor de trein zijn gesprongen, maar in werkelijkheid botste een stoptrein tegen intercity. “Dit getuigt van weinig respect voor de slachtoffers en nabestaanden. En evenmin voor het personeel van de NMBS en de hulpdiensten. We bekijken of we stappen gaan ondernemen”, reageerde Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS. Navraag van de Standaard leerde dat de beelden op een correcte wijze zijn aangekocht en gemaakt door een Belgische cameraman.


Waarschuwing van Netflix voor Bird Box Challenge

Op social media gaan momenteel filmpjes rond waarin de Bird Box Challenge centraal staat. In de film is het aan Malorie om de weg naar veiligheid te vinden, maar dan wel geblinddoekt. Op social media wordt dat massaal nagedaan onder de noemer #BirdBoxChallenge. Netflix waarschuwt nu: “Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge”, waarschuwt Netflix via Twitter.


De beste nieuwe titels op Netflix in december

December heeft flink wat nieuwe titels opgeleverd op Netflix. Ook deze maand vroegen we weer naar jullie favorieten en daaruit is een duidelijk lijst gekomen. Zo is You gekozen als de beste nieuwe serie van december, heeft Prison Break met seizoen 5 het beste nieuwe seizoen en is Bird Box de beste nieuwe film op Netflix.


Netflix haalt Spencer Neumann van Activision Blizzard binnen

Netflix heeft een nieuwe Chief Financiel Officer aangesteld. Spencer Neumann heeft Activion Blizzard ingeruild om bij Netflix aan de slag te gaan. Eerder werkte Spencer al voor onder meer Disney. Netflix was overigens al een tijdje op zoek naar een nieuwe CFO nadat David Wells na veertien jaar afscheid had genomen van het bedrijf.


Details over Black Mirror seizoen 5 bekend

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een vijfde seizoen van Black Mirror. In navolging van de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch zijn nu details naar buiten gekomen over Black Mirror seizoen 5. Het vijfde seizoen wordt volgens maker Charlie Brooker in ieder geval positiever. “We doen wat meer optimistische verhalen en afleveringen, in plaats van enkel dystopische en negatieve.” Brooker verklapte daarnaast ook een inschattingsfout gemaakt te hebben met Bandersnatch. “Het kostte meer tijd en werk dan je zou denken.”


Geen rem op verwijderalarm in 2019

Iedere dag wordt Netflix voorzien van nieuwe titels, maar zo nu en dan worden ook weer wat films en series verwijderd. Het eerste verwijderalarm van 2019 is ook weer niet mals. Bij de titels die op de nominatie staan om verwijderd te worden staan onder meer Marvel-film Doctor Strange en de series The Team en The Cliff.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: