Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Mindhunter • House of Cards • Dark

Mindhunter Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Recordverbruik van internet

Nog nooit is er in België zoveel gebruik gemaakt van internet als in 2017. Dit blijkt uit cijfers van Telenet en Proximus. Deze partijen merken allebei een duidelijke groei, die te verklaren valt doordat er steeds meer video online wordt gekeken. Een groot aandeel hiervan komt van Netflix, zo melden de telecomoperatoren.


Netflix koopt rechten The End of the F***ing World

De serie The End of the F***ing World is nog deze week te zien op Netflix. De absurde serie is een productie van Channel 4 en met een IMDb-score van 8,3 een groot succes. Daarop heeft Netflix snel toegeslagen en de wereldwijde streamingrechten verworven. Op vrijdag 5 januari zullen de afleveringen van het eerste seizoen al online staan.


Groff mocht niet meer lachen in Mindhunter

Eén van de grote hits in het najaar was Mindhunter. Jonathan Groff speelde hierin de hoofdrol met Holden Ford. Het wordt nu al gezien als de definitieve doorbraak van Groff als gewezen acteur. Dat heeft hij dan ook te danken aan David Fincher. De maker van Mindhunter is namelijk hard met de acteur bezig geweest. Dit geeft hij toe in een interview met Variety. “Als acteur heb je bepaalde tikken, waarvan je zelf vaak niet eens weet dat ze er zijn. Zo bleek ik heel vaak te lachen en dat paste no nou bepaald in het donkere drama.”


Peperdure wodkafles uit House of Cards gestolen

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een absoluut pronkstuk te leen en dan wordt het gestolen. Het pronkstuk is behalve een fortuin waard ook nog beroemd uit een serie. In dit geval gaat het om een Russische wodkafles die zijn opwachting maakte in het derde seizoen van House of Cards. De fles wordt geschat op 1,1 miljoen euro en was in bruikleen bij de Deense wodka-café eigenaar Brian Ingberg. Nu is de fles gestolen.


Bright krijgt vervolg met een sequel

De film Bright met Will Smith en Joe Edgerton in de hoofdrol krijgt een vervolg. Vlak voor de kerstdagen werd de film gelanceerd, waarbij de recensies erg negatief waren maar de kijkers vervolgens wel enthousiast. De kijkcijfers hebben er dan ook voor gezorgd dat Netflix nu een vervolg heeft aangekondigd door middel van een sequel.


Hofmann dankzij Dark in één keer een bekend acteur

Louis Hofmann is opeens een zeer bekende acteur, want de pas twintigjarige Duitser speelt in Dark de hoofdpersonage Jonas. De serie wordt nu al het Duitse antwoord op Stranger Things genoemd en zo is Hofmann de afgelopen dagen ruimschoots aan het woord geweest. In een uitgebreid interview geeft hij aan dat de film The Basketball Diaries met Leonardo DiCaprio voor hem het zetje was om te gaan acteren.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: