Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: The Duchess gecanceld, Studio 100 naar Netflix?

Het is al na één seizoen over en uit voor The Duchess. De komedieserie van Katherine Ryan is niet verder gekomen dan zes afleveringen. Ondertussen wil Studio 100 graag produceren voor Netflix en is er een interactieve kaart verschenen van Shadow and Bone.

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

The Duchess al na één seizoen gecanceld

Het is over en uit voor The Duchess. De komedieserie van Katherine Ryan komt al na één seizoen ten einde. De serie komt dan ook niet verder dan zes afleveringen. In het eerste seizoen draaide het om de alleenstaande moeder Katherine die balans zoekt tussen haar carrière, haar tienerdochter en haar relatie met haar vriend. En ze overweegt om zwanger te worden van haar ex.


Studio 100 wil produceren voor Netflix

Studio 100 is bij ons een bekende naam, maar dat is niet overal ter wereld. Daar komt in de toekomst mogelijk verandering in. Het entertainmentbedrijf wil namelijk gaan produceren voor Netflix. “Het staat op mijn bucketlist om de musicals ‘40-45’ en ‘Red Star Line’ naar het buitenland te brengen. Maar ook om te produceren voor Netflix en – zoals we vroeger met ‘Het huis Anubis’ gedaan hebben – om die merken en verhalen buiten de grenzen van de Benelux te vertellen”, vertelde CEO Anja Van Mensel.

“Er zijn een aantal zaken in ontwikkeling, sommige op eigen initiatief, sommige op vraag van de grote internationale platformen. We hebben daarmee contact via onze collega’s in Duitsland, die altijd op die manier coproduceren. Ik maak me dus sterk dat we in de komende maanden met een van die zaken zouden kunnen landen.”


Releasedatum Lucifer seizoen 5B bekend; trailer verschenen

We hebben er even op moeten wachten, maar we weten eindelijk wanneer we aan de slag kunnen met de resterende afleveringen van Lucifer seizoen 5. De laatste afleveringen van het vijfde seizoen worden namelijk op 28 mei gelanceerd. Dat heeft Netflix bekendgemaakt.


Interactieve landkaart van Shadow and Bone verschenen

Shadow and Bone is op Netflix een grote hit geworden. Nu heeft de streamingdienst besloten een interactieve kaart te lanceren. De kaart geeft een handig kijkje in de fictieve wereld van Leigh Bardugo. Daarin wordt meteen duidelijk dat er in eventuele toekomstige seizoenen nog heel wat landen verkend kunnen worden. Bekijk de map.


Wat vind jij de beste titels op Netflix in april

April lijkt een tussenmaand te zijn geweest op Netflix. Exact een jaar nadat alle opnames stil kwamen te liggen lijkt de streamingdienst daar toch de hinder van te ondervinden. Gelukkig komt daar in mei alweer ruimschoots verandering in.


Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?