Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 17 2017

13 reasons why netflix belgie

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Shadowhunters krijgt derde seizoen

Het verhaal van Shadowhunters is nog lang niet voorbij. Momenteel zitten we halverwege het tweede seizoen en zal het vervolg beginnen op 6 juni op Netflix. Tijdens de break hadden acteurs tijd voor een Q&A op Facebook en dat leverde boeiend nieuws op. De cast mocht zelf het derde seizoen aankondigen. Deze zal in 2018 verschijnen en bestaat uit twintig afleveringen. Op Netflix zijn de afleveringen wekelijks te zien en lopen tegelijk met de uitzendingen in de Verenigde Staten.


True Crime The Keepers van makers Making a Murderer

The Keepers is de nieuwe true crime documentaireserie van Netflix. Van de makers van Making a Murderer komt nu het schokkende en waargebeurde verhaal rondom zuster Cathy Casnik, die vermoord werd in Baltimore in de jaren zestig. Maar nog altijd is niet bekend wie de moord heeft gepleegd. Op 19 mei verschijnt het volledige verhaal op Netflix. The Keepers, van regisseur Ryan White (The Case Against 8, Good Ol’ Freda), is een zevendelige opzienbarende documentaireserie over de onopgeloste moord op een non in Baltimore in november 1969, en de pijnlijke vragen die al decennia onbeantwoord blijven.


13 Reasons Why veel besproken en komt er een vervolg?

13 Reasons Why doet om meerdere redenen van zich spreken. De serie is er in ieder geval in geslaagd om de meest besproken serie te zijn op Twitter. Variety heeft uitgerekend dat er sinds de verschijning liefst elf miljoen keer over 13 Reasons Why is getweet. Ondertussen wordt regelmatig de vraag gesteld of er een tweede seizoen komt. In principe was 13 Reasons Why namelijk een miniserie met een gesloten verhaal, net zoals in het boek. Er zijn echter nog wel een aantal losse eindjes. Jay Asher, schrijver van het boek, heeft zich inmiddels uitgesproken voor een tweede seizoen.


Eerste beelden House of Cards seizoen 5

Nog een goede maand voor House of Cards seizoen 5 verschijnt op Netflix, want op 30 mei is het dan eindelijk zover. Het is dan ook al een tijdje wachten op de eerste beelden en de streamingdienst heeft een tipje van de sluier opgelicht. Op bewegende beelden moeten we nog wel even wachten, al kan de trailer niet meer ver weg zijn. Wel heeft Netflix alvast beelden vrijgegeven.


Netflix investeert nog eens een miljard in eigen titels

Het maken van eigen content is voor Netflix een belangrijke peiler en daar komt voorlopig geen verandering in. De streamingdienst heeft namelijk laten weten nog eens een miljard extra te investeren in eigen content. Dit kalenderjaar wordt er al duizend uur aan eigen content gemaakt en dat aantal zal nog verder opgeschroefd gaan worden. Daarbij laat Netflix weten dat er vooral internationaal wordt gekeken en Europa daarbij een belangrijk gebied is geworden.


Trailer van Unbreakable Kimmy Schmidt

Het derde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt komt eraan en Netflix heeft de releasedatum bekend gemaakt. Op vrijdag 19 mei 2017 komen de nieuwe afleveringen van de komedieserie online, met naast Kimmy ook opnieuw een grote rol voor Titus. Inmiddels heeft Netflix ook een langere trailer vrijgegeven. En daaruit leren we dat Kimmy naar college gaat en Titus zich bedrogen voelt.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?