Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 16 2017

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Grens van 100 miljoen abonnees nog net niet gehaald

Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers bracht Netflix naar buiten dat het aantal van 100 miljoen abonnees nog net niet is gehaald. Met 4,95 miljoen nieuwe abonnees viel dit iets lager uit dan de verwachting was. Dit in tegenstelling tot het vierde kwartaal van 2016, waarin de cijfers juist hoger waren. Netflix zelf geeft aan dat Q1 iets lager uitvalt doordat House of Cards seizoen 5 verplaatst is naar mei, waar deze de afgelopen jaren in februari of maart verscheen.


Finaleseizoen Bloodline heeft premièredatum

Het derde en laatste seizoen van Bloodline komt op 26 mei op Netflix. De streamingdienst heeft de lanceringsdatum bekendgemaakt, alle tien de afleveringen zullen dan in één keer te zien zijn. Duidelijk wordt dan hoe het familiedrama rond de Rayburns zal aflopen, want dit is sneller het geval dan eigenlijk de bedoeling was. En in de korte teaser lijkt de familie er ook niet meer onderuit te kunnen komen om de waarheid op te biechten.


Serie van beste horrorverhaal van twintigste eeuw?

The Haunting of Hill House van schrijver Shirley Jackson wordt vaak genoemd als het beste horrorverhaal van de twintigste eeuw. Netflix heeft volgens Varietyverfilming aan de slag te gaan de rechten bemachtigd om met het boek aan de slag te gaan. De serie zou moeten gaan bestaan uit tien afleveringen en Mike Flanagan is aangewezen om met deze . Tot dusver heeft Netflix tot dusver met Hemlock Grove één horrorserie gemaakt.


Friends-ster duikt op in vierde seizoen van Grace and Frankie

Grace and Frankie is verlengd voor een vierde seizoen, slechts drie weken na de lancering van het derde seizoen van de komedieserie. De twee dames krijgen in het vierde bedrijf een opvallende gastacteur, want Lisa Kudrow – beter bekend als Phoebe uit Friends – maakt haar opwachting.


The Crown loopt over van Bafta-nominaties

De nominaties voor de Bafta TV Awards zijn bekend gemaakt en The Crown van Netflix behoort tot één van de grote kanshebbers. The Crown is namelijk in vijf categorieën genomineerd door de British Academy of Film and Television Arts. Claire Foy kan een Bafta winnen in de categorie beste actice. John Lithgow en Vanessa Kirby werden genomineerd vanwege hun bijrollen. The Crown zelf is genomineerd in de categorie beste serie. Op 14 mei worden de winnaars bekend gemaakt.


Indrukwekkende oorlogsfilm Sand Castle komt deze week

Oorlogsfilms zijn altijd al films geweest die de interesse wekken en ook Netflix waagt zich nu aan dit genre. Volgende maand komt War Machine uit, met een komische ondertoon, maar aankomende week is het eerst de beurt aan Sand Castle, een film waar veel van verwacht mag worden. Vanaf 21 april op Netflix. In Sand Castle draait het om Matt Ocre (Nicholas Hoult). Matt is een soldaat en met zijn collega-soldaten wordt hij op een missie gestuurd om het watersysteem in een vijandig dorp te repareren.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?