Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Michael C. Hall • Kristen Bell • Cricket

Dexter Netflix Michael C Hall

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Michael C. Hall over Safe en Dexter

Deze week worden in Cannes de eerste beelden vertoond van Safe, de nieuwste serie waarin Michael C. Hall een hoofdrol zal vertolken. De geprezen acteur is dan ook uitgebreid aan het woord gekomen in met name de Amerikaanse media. Hall gaat tegenover de Hollywood Reporter uitgebreid in op Safe en daarnaast hoe het leven bevalt ná Dexter. Want is Michael C. Hall ooit nog los te zien van de seriemoordenaar?


Cohen (Ali G, Borat) pakt hoofdrol in The Spy

Sacha Baron Cohen is gecast als de hoofdrolspeler in The Spy. Voor Cohen is het zijn eerste grote productie sinds een kleine tien jaar. The Spy wordt een zesdelige miniserie geregisseerd door Gideon Raff (Homeland, Tyrant) en draait om de Israëlische spion Eli Cohen die in de jaren zestig spionagewerk deed in Syrië. Zijn bijdrage was met name zeer groot tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967.


Kristen Bell interviewt Netflix-dieren

In de Verenigde Staten was het deze week National Pet DayKristen Bell een interview aan met alle bekende dieren. Aanleiding voor Netflix om hier op een grappige manier op in te spelen. Het werd al duidelijk dat huisdieren je beste bingemaatje is. Daarnaast ging uit Netflix-titels. Zoals Mews uit Stranger Things, Cosmo van Fuller House en Bunny en Kitty uit Unbreakeable Kimmy Schmidt.


Netflix trekt zich volledig terug uit Cannes

Netflix heeft besloten om geen films te draaien tijdens het Filmfestival van Cannes. Onlangs werd al bekend dat films van de streamingdienst werden uitgesloten om de prijzen zoals de Gouden Palm. Dit omdat hier alleen nog films voor in aanmerking komen die in de Franse bioscopen te zien zijn. Door de Franse regels mogen films pas drie jaar na bioscooprelease op streamingdiensten worden getoond. Dat is voor Netflix geen optie, zo legt Ted Sarandos uit. “Filmfestivals zouden ertoe moeten bijdragen dat films ontdekt worden, zodat ze verdeeld kunnen worden. Onder deze nieuwe voorwaarden kunnen wij onze eigen films niet meer wereldwijd op dezelfde dag uitbrengen, zoals we de afgelopen jaren al met bijna honderd titels hebben gedaan.”


Pretty Little Liars-ster speelt in Dude

Lucy Hale speelt één van de hoofdrollen in Dude. Deze komedie-dramafilm wordt op vrijdag 20 april op Netflix gelanceerd. Hale is vooral bekend vanwege haar rol als Aria in Pretty Little Liars en dit jaar was ze te zien in de na één seizoen al gestopte serie Life Sentence. Bekijk alvast de trailer van Dude.


Docureeks op komst over cricket in India

Netflix is zich steeds meer aan het toeleggen op het maken van sportdocumentaires. Momenteel is het eerste deel over Juventus al te zien, terwijl er voor 2019 een serie over de Formule 1 is aangekondigd. Daar zal het duidelijk niet bij blijven, want er is nu ook wereldkundig gemaakt dat er een documentairereeks gemaakt zal worden over een cricketteam in India.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: