Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Week 15 2017

Gilmore Girls A Year in the Life Netflix

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere woensdag de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Vervolg Gilmore Girls nog allerminst zeker

De revival van Gilmore Girls is nog altijd allerminst zeker. Netflix bracht de razendpopulaire serie terug met vier extra lange afleveringen. Gilmore Girls: A Year in the Life had een ontzettend grote cliffhanger, maar het antwoord daarop zal niet snel komen. En misschien wel nooit. Lauren Graham en Alexis Bledel spelen moeder en dochter Lorelai en Rory Gilmore. Tegenover TVLine hebben Graham en Bledel nu laten weten nog niets te hebben gehoord, maar ze staan wel open voor een vervolg.


Duimpjes vervangen ‘niet begrepen’ sterren op Netflix

Het sterrensysteem op Netflix is verleden tijd en wordt deze dagen vervangen door een duimpjessyteem. Daarmee hoopt de streamingdienst meer duidelijkheid te scheppen welke series, films of documentaires jou zullen aanspreken aan de hand van je kijkgedrag. Dit liep bij het sterrensysteem namelijk spaak.


Alweer nieuwe showrunner Designated Survivor

Designated Survivor is een groot succes, achter de schermen is er bij de hitserie met Kiefer Sutherland in de hoofdrol heel wat gerommel. Er is namelijk alweer een nieuwe showrunner aangesteld. Jeff Melvoin gaat na een aantal maanden al verder als executive producer. Het goede nieuws is wel dat de opvolger zal gaan nadenken over de verhaallijn voor het tweede seizoen, want deze is nog altijd niet officieel aangekondigd.


Verrassing: Count Olaf komt nu al terug voor derde seizoen

Een te verwachten als ook even onverwachts bericht. Lemony Snicket A Series of Unfortunate Events is verlengd met een derde seizoen. Logisch als je bedenkt dat hierdoor alle boeken uit de reeks kunnen worden verfilmd, maar het moment is wel zeer opmerkelijk.


The 100 en Arrow liggen even stil

Deze week en ook de komende weken moeten we het even doen zonder The 100 en Arrow. De twee series verschijnen door een deal met The CW wekelijks op Netflix en lopen daarbij gelijk met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Mede door Pasen liggen de series in Amerika even stil en dus ook bij ons. De eerstvolgende aflevering van beide series verschijnt op Netflix op maandag 1 mei.


Sense8 seizoen 2 speelt zich volop af in Amsterdam

Het tweede seizoen van Sense8 verschijnt op vrijdag 5 mei en speelt zich voor een groot deel af in Amsterdam. Vorig jaar zomer waren de opnames bij onze noorderburen en in de trailer komen al veel trekpleisters uit de Nederlandse hoofdstad voorbij. In seizoen 2 van Sense8 komen Capheus (Toby Onwumere), Kala (Tina Desai), Lito (Miguel Angel Silvestre), Nomi (Jamie Clayton), Riley (Tuppence Middleton), Sun (Donna Bae), Will (Brian J. Smith) en Wolfgang (Max Riemelt) nog dichter bij elkaar, fysiek én mentaal.


Hunt vertrekt bij Netflix na achttien jaar

Neil Hunt, chief product officer, verlaat Netflix na achttien jaar. Hunt was betrokken bij de oprichting én de opkomst van de streamingdienst. Vanaf juli is er een nieuwe chief product officer. De vacature is intern opgevuld, want Greg Peters is de nieuwe chief product officer. Naast Hunt verlaat ook Tawni Cranz, chief talent officer, het bedrijf. Zij gaat elders op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?