Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: You • Death Note • 13 Reasons Why

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

You lag al 2,5 jaar op de plank

Aan het eind van vorig jaar groeide You uit tot een groot succes bij Netflix. Volgens schrijver Greg Berlanti was het echter moeilijk om een geschikt netwerk voor de serie te vinden. Daardoor lag de serie liefst 2,5 jaar ongebruikt op de plank. Onder meer Showtime sloeg de serie af, maar Lifetime zag er wel heil in. Nadat het eerste seizoen daar niet heel goed scoorde, werden de rechten verkocht aan Netflix. Voor die dienst wordt nu gewerkt aan een tweede seizoen.


Beelden treinramp Buizingen verwijderd uit Death Note

Onlangs ontstond ophef nadat duidelijk werd dat in zowel Bird Box als Death Note echte beelden zijn gebruikt van een treinramp. Van Bird Box werd onlangs duidelijk dat de beelden zouden worden verwijderd en dat geldt nu ook voor Death Note. In die film werden beelden gebruikt van de treinramp uit Buizingen. Zonder opzet, want de streamingdienst haalde de beelden uit een digitale databank.


Eerste beelden Chilling Adventures of Sabrina S02

Netflix heeft een trailer naar buiten gebracht van Chilling Adventures of Sabrina. De streamingdienst voegt op 5 april alle afleveringen van het tweede seizoen in één keer toe. Uit de trailer blijkt al dat we in seizoen 2 kennis gaan maken met een zeer duistere Sabrina.


Salarissen 13 Reasons Why

Deadline is erachter gekomen wat de cast van 13 Reasons Why verdient per aflevering. Zo strijkt Dylan Minnette (Clay Jensen) sinds seizoen 3 een bedrag van 200.000 dollar op per aflevering. Brandon Flynn, Alisha Boe, Justin Prentice, Christian Navarro, Miles Heize, Devin Druid en Ross Butler krijgen zo’n 135.000 dollar per episode. Bij een eventueel vierde seizoen stijgt hun salaris naar 150.000 dollar per aflevering.


Nederlands Belgische serie Undercover wint prijs

De Nederlands Belgische serie Undercover is nu al in de prijzen gevallen. De serie heeft bij het Cinequest Film Festival in San Jose de juryprijs gewonnen voor beste serie. De crimeserie wordt momenteel in België uitgezonden bij VRT en verschijnt later ook op Netflix.


Fuller House en When Calls the Heart verder zonder Loughlin

Fuller House en When Calls the Heart gaan verder zonder Lori Loughlin. De actrice is in Amerika betrokken bij een groot collega schandaal. Hallmark heeft besloten de actrice na het nieuws te ontslaan en ook Fuller House gaat verder zonder Loughlin.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?