Nieuwsflits

Netflix Nieuwsflits: Graham Norton • Brief voor de Koning • Sjakie en de Chocoladefabriek

Wekelijks verschijnt er veel nieuws over Netflix. Om je een snel overzicht te geven brengen we iedere week de Netflix Nieuwsflits. Binnen een paar minuten ben je op de hoogte van al het nieuws over nieuwe films, series, documentaires, gadgets, apps, updates of andere zaken die te maken hebben met de streamingdienst.

Netflix wil Graham Norton strikken voor talkshow

Netflix hoopt een samenwerking aan te kunnen gaan met Graham Norton. De Ierse presentator heeft bij de BBC zijn eigen show, maar daar wil Netflix verandering in brengen. De streamingdienst hoopt Norton binnen te halen voor een eigen talkshow, zo meldt Daily Mirror. Het contract van Graham loopt dit jaar af bij de BBC. Toch zou hij zelf nog niet denken aan een vertrek bij de zender. Wel kreeg Norton al toestemming om een komediespecial op te nemen voor Netflix.


Première Brief voor de Koning afgelast

Het coronavirus heeft ook roet in het eten gegooid voor de première van The Letter for the King alias Brief voor de Koning. Op 16 maart stond in de Pathé in Amsterdam een première gepland, maar die gaat niet door. “Voor Netflix is de gezondheid van medewerkers, cast en crew topprioriteit. En met een première van dit formaat met internationale gasten spreekt het voor zich dat Netflix geen enkel risico wil nemen.”


Netflix kondigt Spaanse thriller The Platform (El Hoyo) aan

Netflix haalt de Spaanse thrillerfilm The Platform naar zijn streamingdienst. Vanaf 20 maart kunnen we aan de slag met de film, die ook wel El Hoyo heet. De eerste beelden zijn nu al angstaanjagend te noemen.


Sjakie en de Chocoladefabriek wordt Netflix-serie

Taiki Waititi gaat voor Netflix aan de slag met twee gloednieuwe animatieseries. De acteur en regisseur, bekend van onder meer Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit, gaat een serie maken die geïnspireerd is op het kinderboek Sjakie en de Chocoladefabriek. Daarnaast komt er nog een extra serie waarin de Oempa Loempa’s centraal staan.


AJ and the Queen al na één seizoen geannuleerd

AJ and the Queen is al na één seizoen geannuleerd. Dat heeft maker en hoofdrolspeler RuPaul bekendgemaakt via Twitter. Het is Netflix dat besloten heeft dat de reis er na één seizoen op zit. “Einde van de reis voor AJ and the Queen. Netflix heeft besloten om de reis door Amerika niet te verlengen. Dank jullie wel voor de liefde en steun. We zijn zo trots op het werk”, plaatste RuPaul op Twitter.

Eerdere Netflix Nieuwsflits edities: