Laatste Nieuws

Netflix maakt releasedatum The Last Dance over Michael Jordan bekend

Netflix heeft eindelijk meer bekendgemaakt over de nieuwe sportdocumentaire The Last Dance. Daarin nemen we een kijkje in het leven van Michael Jordan in de tijd dat hij nog speelde voor Chicago Bulls. De serie gaat op 20 april van start op Netflix.

Documentaire

Met The Last Dance heeft Netflix in samenwerking met ESPN een gloednieuwe sportdocumentaire aangekondigd. Het gaat om een tiendelige documentaireserie waarin we Michael Jordan volgen. We worden onder meer meegenomen naar het seizoen 1997-1998 waarin Chicago Bulls voor de zesde keer in acht jaar tijd de NBA-titel veroverde. Dat is echter niet alles wat we zien. We volgen ook de kinderjaren van Michael Jordan, de situatie waarin de Bulls zaten toen Jordan naar de club kwam en hoe de club uitgroeide tot een club die veel kampioenschappen won.

Voor de serie wordt onder meer gebruik gemaakt van nooit vertoonde beelden van het seizoen 1997-1998. Die beelden hebben meer dan tien jaar op de plank gelegen, maar bieden nu alsnog gelegenheid om een portret te maken van een iconische speler en een geliefd team.

Eerder dan verwacht

Vanaf 20 april kunnen we op Netflix wekelijks aan de slag met twee nieuwe afleveringen van de serie. De laatste afleveringen worden op maandag 18 mei toegevoegd aan het aanbod. In het totaal duurde het drie jaar om de sportdocumentairereeks te maken. De afleveringen zijn in de Verenigde Staten ook te bekijken bij ESPN. Zij besloten de docuserie van Michael Jodan eerder te lanceren nu door het coronavirus de sportuitzendingen zijn stilgevallen.

Bekijk de korte teaser

Bekijk de trailer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?