Laatste Nieuws

Netflix kondigt forse uitbreiding films en series voor het gezin aan

Netflix heeft liefst zes titels aangekondigd die voor het gehele gezin zijn. Het gaat om animatiefilms en animatieseries, waarbij een duidelijk tegengeluid lijkt te worden gecreëerd richting Disney. Chris Williams is betrokken bij de projecten.

Maker Vaiana, Big Hero 6 en Bolt

Williams heeft de afgelopen jaren een indrukwekkend rijtje films gemaakt. Hij was verantwoordelijk voor Vaiana, Big Hero 6 en Bolt. Nu zal hij voor het eerst helemaal zelf aan de slag gaan en het is ook zijn eerste klus voor Netflix. Jacob and the Sea Beast wordt de titel van deze animatiefilm.

My Father’s Dragon en The Willoughbys

Met Williams is niet de enige gerenommeerde naam genoemd. Zo wordt My Father’s Dragon gemaakt door regisseur Nora Twomey (The Secret of Kells). Ook is het script geschreven door Meg LeFauve (Inside Out). The Willoughbys is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lois Lowry en geregisseerd door Kris Pearn (Het Regent Gehaktballen 2). Deze animatiefilm is al in productie en onder meer Ricky Gervais spreekt één van de hoofdrollen in.

The Powerpuff Girls

Ook worden er animatieseries gemaakt, die we in de komende twee kalenderjaren mogen verwachten. Het gaat om een nieuwe serie gemaakt door de bedenker van The Powerpuff, Craig McCracken. In deze nieuwe serie draait het om een jongen die in een superheld verandert, maar hij moet een weg zien te vinden om met deze nieuwe krachten om te gaan.

Alle titels in 2019 en 2020

Truck Truck zal over een hechte vriendschap gaan tussen een zesjarige jongen en een vuilniswagen. De derde animatieserie krijgt de naam Go! Go! Cory Carson. Dit zal zijn gebaseerd op het speelgoed Go! Go! Smart Wheels. Met al deze animatietitels wordt het kinder- en familieaanbod in 2019 en 2020 verder uitgebreid. Dit wordt gezien als een tegenzet, aangezien Disney eind 2019 met een eigen streamingdienst wil starten in de Verenigde Staten.