Laatste Nieuws

Netflix komt met nieuwe top-10 lijsten

Netflix komt met een extra top-10 waarin duidelijk wordt hoe films en series bekeken worden. Met de dagelijkse top-10 ontstaat al een beeld, nu heeft de streamingdienst heel veel cijfers vrijgegeven die tot dusver geheim waren.

Kijkuren

De dagelijkse top-10 die je in het systeem van Netflix ziet is gebaseerd op kortstondig kijken. Wanneer iemand twee minuten van een film of serie heeft gekeken, dan wordt deze al meegeteld. Zo ontstaat er niet altijd een evenwichtig beeld en de dag top-10 is dan ook slechts een indicatie. Nu is er een nieuw systeem door Netflix gelanceerd waar je wekelijks de cijfers kunt bekijken.

148 miljoen uur aan Red Notice

Via een speciale website is wekelijks te zien wat er in de afgelopen zeven dagen het meest is bekeken. Dat is wereldwijd beschikbaar en gebaseerd op het aantal uur dat een film of serie in de afgelopen week is bekeken. Zo blijkt dat afgelopen week Red Notice liefst 148,72 miljoen uur bekeken is. Love Hard, de nummer twee in de filmlijst, moet het doen met een ‘schamele’ 58,56 miljoen uur.

In vier categorieën onderverdeeld

Netflix heeft deze lijsten in vier delen ondergebracht. Beste films (Engels en overige talen) en beste series (Engels en overige talen). Zo is Yara de best bekeken niet-Engelstalige film, Narcos Mexico de best bekeken Engelstalige serie en Squid Game nog altijd de best bekeken niet-Engelstalige serie. Leuk is dat deze cijfers ook per land te bekijken zijn, maar dan in twee categorieën (film en serie). Qua kijkuren is Dynasty seizoen 4 de best bekeken serie en Red Notice de best bekeken film in ons land. Squid Game staat al negen weken in deze lijst, Maid zeven en You seizoen 3 vijf weken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?