Laatste Nieuws

Netflix haalt David Letterman uit zijn pensioen

David Letterman Netflix

David Letterman zal vanaf 2018 te zien zijn op Netflix. De wereldberoemde talkshowhost was twee jaar geleden met pensioen gegaan, nadat hij sinds 1982 te zien was met Late Night en vanaf 1993 op CBS met The Late Show with David Letterman. In totaal presenteerde hij liefst 6.028 uitzendingen van de talkshow. Nu gaat hij voor Netflix aan de slag.

Show start met zes afleveringen

Op de streamingdienst zal Letterman opnieuw een talkshow gaan maken. Een naam heeft de show nog niet. Wel is al bekend dat het in eerste instantie zal gaan om zes afleveringen van telkens een uur. Hierin zal hij lange interviews gaan afwisselen met reportages in het veld. Chelsea Handler ging Letterman voor, zij maakt sinds vorig jaar een talkshow op Netflix. Dit begon met drie afleveringen per week, dit seizoen is dit teruggebracht tot een wekelijkse aflevering.

Nieuwsgierigheid en humor

Netflix laat bij de aankondiging weten dat de show diepgaande gesprekken zal herbergen met buitengewone mensen. De reportages moeten daarnaast nieuwsgierigheid en humor opwekken. Dit najaar zullen de opnames al gaan beginnen, waardoor de verwachting is dat de show in de eerste helft van 2018 te zien zal zijn. Letterman: “Ik ben opgewonden en gelukkig om aan dit project voor Netflix te mogen werken.” Een knipoog gooit hij er ook gelijk in. “Ik was met pensioen. Maar een tip voor mensen die met pensioen gaan om meer tijd door te brengen met je familie, controleer dat eerst met je familie.”

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?