Laatste Nieuws

Netflix gaat klassiekers Roald Dahl opnieuw verfilmen

Netflix heeft met de erfgenamen van Roald Dahl een deal gesloten. De streamingdienst gaat nieuwe verfilmingen maken van verhalen van de kinderboekenauteur. De Brit is de geestelijk vader van onder meer Sjakie en de Grote Vriendelijke Reus.

Animatieversies

Netflix gaat aan de slag met de klassiekers Sjakie en de Chocoladefabriek, Matilda, de GVR en De Griezels. Voor De Fantastische Meneer Vos en De Reuzenperzik zijn voorlopig geen deals gemaakt. Van de verhalen zal een animatieversie worden gemaakt.

Producties nog niet begonnen

Felicity Dahl, de weduwe van Roald Dahl, laat in een verklaring weten blij te zijn met de overeenkomst met Netflix. “Wij willen zo veel mogelijk kinderen de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl laten ervaren. Ik weet zeker dat Roald hier heel blij mee zou zijn.” De producties zijn nog niet gestart, waardoor het nog niet duidelijk is wanneer de eerste verhalen mogen worden verwacht op Netflix. Eerder deze maand werd ook al een forse uitbreiding van het familieaanbod aangekondigd.