Laatste Nieuws

Netflix en VRT maken samen Diamonds van makers Fauda

Netflix en VRT hebben de rechten aangekocht van Diamonds, een misdaaddrama dat zich afspeelt in het hart van ‘s werelds grootste diamantwijk in Antwerpen. Het wordt een bijzondere serie, want niet alleen is het een meertalig drama. Ook is het van de makers van Fauda.

Antwerpen

De Israëlische serie Fauda is zeer geliefd en de makers Yuval Yefet en Rotem Shamir zijn gecontracteerd door Netflix. Nu gaan ze dus aan de slag in Antwerpen.De dramaserie wordt opgenomen in het Nederlands, Engels en Jiddisch. In totaal zullen er acht afleveringen van een klein uur worden gemaakt. De opnames staan gepland voor komende zomer, waarop de reeks in 2022 te zien zal zijn op zowel Netflix als de VRT.

The Wagners

Het misdaaddrama vertelt het verhaal van een trotse, eeuwenoude wereld waar wordt gevochten om te overleven in een nieuwe, snel veranderende realiteit. Diamonds zoomt in op de familie The Wagners, één van de meest invloedrijke diamanthandelaars van Antwerpen. Wanneer hun jongste zoon zelfmoord pleegt, keert de afgezonderde broer Noah terug om de leiding van het familiebedrijf over te nemen. Tijdens deze wanhopige poging gebruikt hij allesbehalve orthodoxe methoden om zichzelf en zijn familie te redden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?