Laatste Nieuws Trailers

Netflix-docu The White Helmets: de trailer

white-helmets-netflix

white-helmets-netflix

Netflix brengt met Extremis en The White Helmets twee prijswinnende en tevens indrukwekkende documentaires. Extremis over het werk op de intensive care verschijnt op 13 september, op 16 september krijgen we een inkijkje in het werk van hulpverleners in Syrie. De witte helmen proberen slachtoffers te helpen na de vele bomslagen in het land.

The White Helmets over hulpverleners in Syrië

Op 16 september verschijnt The White Helmets. Deze indrukwekkende Netflix Original Short documentaire volgt drie vrijwillige reddingswerkers in Aleppo, Syrië en Turkije, en hun dappere strijd om burgers te redden te midden van het bloederige geweld van de alles verwoestende oorlog om hen heen.

Ontroerend en inspirerend, The White Helmets is zowel een kijkje in de dagelijkse levens van vele Syriërs als een eerbetoon aan de kracht van menselijk doorzettingsvermogen en genegenheid.  Orlando von Einsiedel en Joanna Natasegara regisseerden en produceerden The White Helmets. Ze hebben eerder ook de documentaire Virunga gemaakt.

Bekijk de trailer van The White Helmets

Extremis: Hartverscheurende keuzes op intensive care

De documentaire Extremis van Dan Krauss is op het Tribeca Film Festival genomineerd en onderscheiden in de categorie beste korte documentaire. Extremis gaat over het werk op een intensive care en vooral de verschrikkelijk moeilijke beslissingen die er genomen moeten worden.

Je wilt geen afscheid nemen van dierbaren, maar wat als iemand nooit meer los van een machine zal kunnen leven? De documentaire laat zien hoe zwaar gesprekken tussen doktoren, patiënten en familieleden zijn. Onder wat voor druk het ziekenhuispersoneel dagelijks staat en wat voor tegenstrijdige belangen en met name gevoelens er spelen.

Bekijk de trailer van Extremis

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?