Laatste Nieuws

Netflix brengt documentairereeks over vermissing Maddie

Maddie McCann Netflix

Maddie McCann is tien jaar vermist en nog altijd is er geen spoor gevonden van het Engelse meisje. Netflix heeft bekendgemaakt een documentairereeks te maken over Maddie en alle gebeurtenissen rondom de geruchtmakende zaak.

Meisje verdwijnt in Portugal

Madeleine McCann verdween tien jaar geleden tijdens een vakantie in Portugal. Ze zou liggen slapen op haar hotelkamer in Praia del Luz, maar het toen driejarige meisje was pardoes van de aardbodem verdwenen. Er werd groot alarm geslagen en de storm van Engelse (tabloid)media in Portugal was al snel nog groter. Ondanks heel veel verhalen werd er geen enkel spoor teruggevonden van Maddie.

Nog altijd veel aandacht

Door de grote media-aandacht staat de zaak nog altijd in de schijnwerpers. Zo werd dit voorjaar door de Britse overheid nog 85.000 pond vrijgemaakt voor verder politieonderzoek. De ouders Kate en Gerry McCann zoeken nog altijd naar hun dochter, terwijl ze zelf ook regelmatig zijn beschimpt als mogelijke daders. Netflix heeft besloten om nu ook op de zoektocht naar Maddie te duiken in een achtdelige documentaireserie. Eerder maakte de streamingdienst ook al truecrime series als Making a Murderer en The Keepers.