Laatste Nieuws

Netflix breidt uit met games gebaseerd op films en series

Netflix is op zoek naar nieuwe wegen om zijn streamingdienst verder uit te breiden. Het resultaat is een games-afdeling. De afgelopen maanden verschenen daar al verschillende geruchten over en bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers kwam het hoge woord er eindelijk uit.

Mobiele games

Netflix maakte aan de aandeelhouders bekend dat er weer wat nieuws te wachten staat. “We zien gaming als een nieuwe categorie content voor ons, vergelijkbaar met onze eerdere uitbreiding naar eigen films, animatie en scriptloze tv-programma’s.” Om de gamingsectie uit te rollen, zal gestart worden met mobiele games. Uiteindelijk moeten er ook games worden uitgebracht op consoles.

Favoriete films en series

Netflix is van plan om de games te laten inspireren door zijn eigen films en series. Dat zou betekenen dat we in de toekomst misschien wel aan de slag kunnen met games waarin onze favoriete personages uit bijvoorbeeld Stranger Things, Virgin River of La Casa de Papel de hoofdrol hebben. Misschien zal Netflix de rollen later ook wel omdraaien dat er eerst een game verschijnt waar later een film of serie van komt. Op dit moment bevindt de games-afdeling zich wel nog in een vroege fase.

Gratis

Alhoewel er nog veel onduidelijk is over het game-gedeelte van Netflix, is wel meteen bekendgemaakt dat abonnees niets extra hoeven te betalen om met de games aan de slag te kunnen. Wanneer de games echt zullen worden uitgerold, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?