Laatste Nieuws

Netflix bestelt Narcos: Mexico seizoen 2

Narcos Mexico Netflix

Netflix heeft een tweede seizoen besteld van Narcos: Mexico. Terwijl het eerste seizoen van de serie pas sinds 16 november te bekijken is bij de streamingdienst, is nu al duidelijk dat er ook een seizoen 2 volgt over de Mexicaanse drugsoorlog.

Narcos: Mexico

Narcos was de afgelopen jaren al een groot succes. De serie zoomde in op de drugswereld in Colombia, waar eerst Pablo Escobar en later het Medellín Cartel met de scepter zwaaide. Voor Narcos: Mexico werd Colombia losgelaten en de overstap gemaakt naar Mexico. Alhoewel het in eerste instantie de bedoeling was dat het een vierde seizoen van Narcos zou worden, heeft Netflix uiteindelijk besloten de serie Narcos: Mexico te noemen en los van Narcos op de streamingdienst te plaatsen.

Guadalajara-kartel

In seizoen 1 van Narcos: Mexico stond de opkomst van het Guadalajara-kartel in de jaren tachtig centraal. In die periode had Félix Gallardo (Diego Luna) als leider van het kartel een cruciale rol. Als DEA-agent Kiki Camarena (Michael Peña) met zijn vrouw en zoon van Californië naar Guadalajara verhuist voor een nieuwe functie, heeft hij al snel door dat hij voor een grotere uitdaging komt te staan dan hij ooit kon voorstellen.

Narcos: Mexico seizoen 2 op Netflix

Netflix heeft nog geen maand na de release van het eerste seizoen van Narcos: Mexico al bekendgemaakt dat er een vervolg komt. Niet geheel verrassend, want het slot van seizoen 1 liet genoeg ruimte over om het verhaal te vervolgen. Wat is bijvoorbeeld de invloed van Operation Leyenda op de Mexicaanse drugswereld? Wanneer Narcos: Mexico terugkeert voor zijn tweede seizoen, is nog niet duidelijk. De verwachting is echter dat een vervolg ongeveer één jaar na de release van het eerste seizoen verschijnt.