Laatste Nieuws

Netflix sleept rechten Lucifer voor de poorten van de hel weg

Lucifer seizoen 4 Netflix

Het hoge woord is er uit: Netflix neemt Lucifer over. Ongeveer een maand geleden zorgde zender Fox voor een grote schok door de populaire serie stop te zetten. De fans lieten zich horen en vlak voordat het te laat was besloot Netflix toch om Lucifer seizoen 4 te bestellen.

Lucifer in België

Er zijn drie seizoenen van Lucifer gemaakt en daarna werd de serie gecanceld. In België zijn via Netflix twee van de drie seizoenen te volgen en ook hier kan de serie op veel populariteit rekenen, ondanks dat niet alle afleveringen beschikbaar zijn.

Nu Netflix de rechten overneemt en voor een vierde seizoen gaat zal dit in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veranderen. Wanneer het derde seizoen ook in België via Netflix te bekijken is, is echter niet bekend.

Netflix bestelt Lucifer seizoen 4

Netflix heeft toch besloten om van Lucifer een vierde seizoen besloten, nadat er veel onvrede onder de fans van de serie ontstond, omdat Fox Lucifer besloot te cancellen. Op social media ontstonden bewegingen onder #SaveLucifer en #PickUpLucifer. Daarnaast werden er online petities geopend en daarmee werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat er veel vraag naar een vervolg van Lucifer was. Inmiddels tikte de tijd rustig verder, want de betrokkenen bij de serie lieten weten dat de deadline op 16 juni lag. Daarna zouden zij vrij zijn om elders aan de slag te gaan.

Zover heeft Netflix het net niet laten komen, want vlak voor het verstrijken van die deadline kwam er witte rook. Netflix heeft een vierde seizoen van Lucifer besteld. Dat nieuws kwam toch nog als een verrassing. Hoofdrolspeler Tom Ellis had in een eerder stadium nog laten weten dat de hoop gevestigd was op streamingdiensten als Netflix en Prime Video van Amazon. Laatstgenoemde partij leek deze week juist op pole position te staan om verder te gaan met Lucifer, omdat een belangrijke schakel binnen Amazon aan gaf dat er gesproken was over Lucifer. Toch was het Netflix dat voor Lucifer seizoen 4 ging. Uiteraard zorgde dat voor een hoop vreugde.