Laatste Nieuws

Netflix in België gelanceerd!

Netflix tv schermHet lange wachten is eindelijk beloond. Netflix is ook in België live gegaan. Klokslag 00.00 uur, 19 september, was het mogelijk om je aan te melden bij Netflix. Het is een historisch moment in België, dat nu echt kennis maakt met video on demand. De eerste maand kan men Netflix gratis uitproberen. Omdat na die gratis maand het abonnement automatisch verlengd, als er niet opgezegd wordt, wordt er wel 0,01 eurocent afgeschreven, omdat Netflix bankgegevens nodig heeft. Na de proefmaand kost een maand 7,99 euro.

In Nederland is Netflix al ruim een jaar beschikbaar. Vanaf dat moment leek het al vast te staan dat ook wij de beschikking over deze dienst zouden krijgen. Het bleef echter lang stil, totdat kort na de jaarwisseling meer en meer geluiden opdoken dat Netflix ook naar België zou komen. In februari werden die geruchten versterkt toen Netflix aankondigde eind 2014 verder uit te breiden. Landen werden alleen niet genoemd.

Verlossende woorden

Het speculeren kon beginnen. Viel België binnen de uitbreidingsplannen van Netflix en wanneer zou het allemaal officieel worden? In mei kwam de verlossing: Netflix kondigde de komst in België aan en met ons land zouden nog vijf landen aangesloten worden op het netwerk.

Eind 2014 zou het worden, maar ja, dat is nogal een vrij begrip. Het was tevens voer voor geruchten. Al snel ging het over september, want ja, de Nederlanders kregen ook in die maand Netflix. Er kwamen steeds meer aanwijzingen dat die geruchten klopten.

Deze week bouwde de spanning zich flink op. Op 15 september 2014 was Netflix in Frankrijk een feit. Een dag later volgde Duitsland en toen was duidelijk dat alle landen afgegaan werden. Wij sluiten de rij, want inmiddels zijn ook Oostenrijk en Zwitserland in de ban van Netflix. Nu is het onze beurt om te genieten van de Netflix Originals, zoals House of Cards, Orange is the New Black, maar natuurlijk ontbreken ook topseries als Breaking Bad en Homeland niet!

Wij wensen u veel kijkplezier!