Laatste Nieuws

Netflix annuleert Away al na één seizoen

Het is over en uit voor Away. Netflix lanceerde op 4 september het eerste seizoen van de dramaserie waarin de hoofdrol was voor Hilar Swank. Nu, ongeveer anderhalve maand later, is duidelijk geworden dat de serie niet vernieuwd is voor een tweede seizoen. Daarmee komt de reeks al vroeg ten einde.

Hilary Swank in dramaserie

Hilary Swank heeft in Away de hoofdrol gekregen van de Amerikaanse astronaut Emma Green. Emma staat voor een belangrijke stap in haar carrière. Ze mag voor het eerst naar Mars waar ze de leiding geeft aan een internationale crew. Dat betekent echter ook dat ze iedereen op aarde acher zich moet laten. Het blijkt al snel een zware beslissing wanneer haar man en haar dochter haar hard nodig hebben. Als de reis vervolgens ook nog eens anders verloopt dan gedacht, duurt het niet lang tot de onderlinge spanningen toenemen en het gemis groter wordt dan ooit tevoren.

Volgende annulering

Away is met zijn annulering terecht gekomen in een rij die alleen maar verder volloopt. In de afgelopen maanden kregen namelijk al flink wat series te horen dat ze niet vernieuwd werden. Mede door de coronaperikelen beoordeelt Netflix momenteel ook extra streng welke titels wel en geen vervolg krijgen.

Dat leidde in de afgelopen maanden al tot de annuleringen van Teenage Bounty Hunters, White Lines en I Am Not Okay With This. Ook GLOW en The Society, twee series die wel een vernieuwing kregen, werden uiteindelijk toch geannuleerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?