Trailers

Nieuwe releasedatum voor Fargo seizoen 4 met Chris Rock bekend

Eén van de meest populaire series van de afgelopen jaren heeft ons wel heel lang in ongewis gelaten. Nu gaat Fargo eindelijk verder, want het vierde seizoen is aangekondigd. Nadat de serie eerst in april verder zou gaan in de Verenigde Staten, is de releasemaand vanwege het coronavirus verplaatst naar september. Wanneer Netflix in België aan de beurt is, is nog niet bekend.

Drukke agenda’s en winter

Iconisch voor Fargo is dat de verhalen zich altijd in de winter afspelen. Hierdoor zijn de opnameperiodes beperkt. Daarnaast is de agenda van maker Noah Hawley de laatste jaren erg druk geworden. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat er uiteindelijk liefst drie jaar tussen het derde en vierde seizoen van Fargo zat. Deels is dat geen issue, omdat het losse verhalen zijn.

Serie levert sublieme rollen op

Fargo is tenslotte een anthologieserie, waarin de seizoenen slechts flinterdun met elkaar verbonden zijn. Na de film uit 1996 werd er een eerste seizoen gemaakt waarin het originele verhaal in een nieuw jasje werd verpakt. Er waren uitmuntende rollen voor Martin Freeman en Billy Bob Thornton, waarop er meerdere seizoenen verschenen. Zo had Ewan McGregor in het derde seizoen zelfs een dubbelrol, hij speelde twee compleet verschillende broers.

Spoedig op Netflix?

Nu is het aan Chris Rock om de show te stelen in het vierde seizoen. Er zijn twee rivaliserende bendes die een vredesakkoord hebben gesloten. Van beide families is één kind geruild, om zo met elkaar verbonden te zijn. Het opmerkelijke verbond houdt stand tot er iemand komt te overlijden en dan gaat het ook gelijk gruwelijk mis. In de Verenigde Staten begint het seizoen op 27 september op FX. Van de eerste drie seizoenen waren de afleveringen al een aantal dagen later op Netflix in België te zien. Of dit nu het geval is, is op dit moment nog niet officieel bekendgemaakt.

Bekijk de trailer van Fargo

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?