Laatste Nieuws

Mobile only abonnement officieel van start bij Netflix

Netflix werkte de laatste tijd aan een proef om een mobile only abonnement te lanceren. Dat abonnement gaat er nu daadwerkelijk komen. De start van het nieuwe abonnement wordt gemaakt in India. Vanaf het derde kwartaal van 2019 kunnen abonnees in India kiezen voor het goedkopere abonnement.

Goedkoper abonnement

Netflix is op zoek gegaan naar manieren om de abonnementsprijzen omlaag te krijgen. De streamingdienst is terecht gekomen bij een mobile only abonnement. Met dat abonnement is het alleen mogelijk om via je telefoon te kijken naar Netflix-titels. Deze abonnementsvorm werd al getest in Azië en gaat vanaf het derde kwartaal van 2019 live in India. Met het abonnement worden video’s afgespeeld in een maximale beeldkwaliteit van 480p.

Andere landen

Of het goedkopere abonnement binnenkort ook wordt uitgerold in andere landen, is nog niet bekend. Netflix wil eerst afwachten of het nieuwe abonnement een succes wordt in India. Daarna kan het bedrijf bepalen of het abonnement ook naar andere landen komt. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers maakte Netflix bekend waarom juist voor India gekozen is: “Dit zal een effectieve manier zijn om ons te introduceren bij een grote groep mensen in India. We kunnen hierdoor groeien in een gebied waar amper gebruik wordt gemaakt van betaal televisie.”