Trailers

MINDHUNTER van House of Cards-regisseur David Fincher

Mindhunter Netflix

Met MINDHUNTER komt Netflix op 13 oktober met een nieuwe crimeserie. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig en komt van de hand van David Fincher. De regisseur, die al vijf seizoenen lang betrokken is bij House of Cards, mocht bij deze serie volledig zijn eigen gang gaan. Het levert een kijkje in het brein van seriemoordenaars op. De trailer is alvast gelanceerd.

Fincher grote lijst met topfilms

Als regisseur van films heeft Fincher al een grote naam opgebouwd. Zo was hij verantwoordelijk voor Se7en, Fight Club, Panic Room, The Social Network, Gone Girl en de Amerikaanse versie van Millennium: The Girl with the Dragon Tattoo. Ervaring met series deed hij op met House of Cards, zo was hij verantwoordelijk voor de regie van de allereerste twee afleveringen. Al vijf seizoenen is Fincher betrokken bij House of Cards en nu gaat hij met een eigen project los op Netflix.

MINDHUNTER: hoe denkt een seriemoordenaar?

MINDHUNTER speelt zich af in de jaren zeventig. Jonathan Groff en Holt McCallany spelen twee FBI-agenten, die nog al voorlopen op hun tijd. Zij willen seriemoordenaars interviewen om misdaden in de toekomst op te kunnen lossen. Want als je begrijpt wat een seriemoordenaar denkt, dan kun je veel beter op seriemoordenaars anticiperen. Er is één probleem. We leven in 1979 en zulke gedachtes zijn nog erg radicaal. Ze vallen allerminst goed bij de conservatieve FBI en de twee moeten dan ook strijden tegen de grote stroom.

Bekijk alvast de trailers van MINDHUNTER