Laatste Nieuws

Making a Murderer krijgt in oktober het langverwachte vervolg

Het tweede seizoen van Making a Murderer heeft een releasedatum gekregen. De documentaireserie rondom de zaak van Steven Avery en Brendan Dassey maakte heel veel los. Nu komt het langverwachte vervolg op 19 oktober op Netflix.

Kerstkraker in 2015

Making a Murderer verscheen in 2015 vlak voor de kerstvakantie en dat werd ook gelijk de kraker van die kerstperiode. De zaak-Avery zorgde voor veel reuring. Hij had al achttien jaar onterecht in de cel gezeten. Hij werd beoordeeld voor de verkrachting van Penny Ann Beernsten, maar uiteindelijk bleek hij niet de dader. Avery kon een forse schadevergoeding verwachten, maar zover kwam het nooit. Hij werd opnieuw opgepakt.

Achttien jaar onterecht vastgezeten

Avery werd namelijk beschuldigd en uiteindelijk veroordeeld voor de moord op Theresa Halbach. Zijn neefje Dassey werd meegesleurd in zijn val. In Making a Murderer werd het volledige proces belicht, waarbij de vraagtekens steeds groter werden. Want had Avery de moord wel gepleegd? Was er niet gerommeld met het bewijsmateriaal? En zijn de verhoren wel op een legale wijze verlopen? Hoe hard er ook aan de zaak werd gewerkt, Avery kwam niet vrij.

Waarom werd Dassey niet vrijgelaten?

Er waren echter nog zo veel vraagtekens en zaken die liepen, dat na het eerste seizoen al vrij snel bekend werd dat de makers de zaak zouden blijven volgen. Een tweede seizoen was in de maak en zal nu op 19 oktober verschijnen. Daarin zullen we onder meer zien hoe het nu precies zit met Brendan Dassey. Tot twee keer toe beoordeelde een rechter dat zijn verklaring niet rechtsgeldig was verkregen en hij vrij zou worden gelaten. Uiteindelijk werd dit toch overruled. Ook gaan we kennis maken met Kathleen Zellner, de huidge advocate van Avery. Opnieuw bestaat het seizoen uit tien afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?