Laatste Nieuws

Makers Sherlock werken aan Dracula voor BBC en Netflix

Sherlock Netflix

Mark Gatiss en Steven Moffat, de makers van Sherlock, zijn een nieuw project aangegaan. Het duo werkt aan Dracula, een nieuw project dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen BBC en Netflix. Binnenkort kunnen we het nieuwe project van Gatiss en Moffat dan ook op Netflix verwachten.

Dracula als nieuw project

Moffat en Gatiss hebben hun bekendheid voornamelijk te danken aan Sherlock. Alhoewel Moffat eerder ook al producer en showrunner was van Doctor Who, werd hij pas echt populair toen hij met Sherlock aan de slag ging. Het duo keert nu terug voor een nieuw project. Met Dracula gaan de twee opnieuw aan de slag met een klassiek verhaal dat zich afspeelt rond 1900 in Londen.

Net als bij Sherlock hebben Moffat en Gatiss ook voor dit project gekozen voor drie afleveringen ven negentig minuten per aflevering. De serie speelt zich af in 1897 en we zien hoe de bloeddrinkende graaf Dracula Transylvanië verlaat en zijn plek vindt in het Victoriaanse Londen.

Dracula op Netflix

Dracula wordt bekostigd door BBC en Netflix. BBC heeft dan ook de uitzendrechten in Groot-Brittannië, terwijl Netflix de wereldwijde streamingrechten in handen heeft. Dracula wordt in 2019 verwacht en belooft nu al veel goeds. “Er zijn altijd verhalen geweest over het grote kwaad. Speciaal aan Dracula is dat schrijver Bram Stoker het grote kwaad een echt gezicht geeft gegeven”, aldus Moffat.