Laatste Nieuws

Makers Sherlock komen in januari met Dracula

Mark Gatiss en Steven Moffat, de makers van Sherlock, zijn een nieuw project aangegaan. Het duo is aan de slag gegaan met Dracula, een nieuw project dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen BBC en Netflix. De trailer is verschenen, net zoals de releasedatums bekend zijn gemaakt.

Dracula als nieuw project

Moffat en Gatiss hebben hun bekendheid voornamelijk te danken aan Sherlock. Alhoewel Moffat eerder ook al producer en showrunner was van Doctor Who, werd hij pas echt populair toen hij met Sherlock aan de slag ging. Het duo keert nu terug voor een nieuw project. Met Dracula gaan de twee opnieuw aan de slag met een klassiek verhaal dat zich afspeelt rond 1900 in Londen.

Net als bij Sherlock hebben Moffat en Gatiss ook voor dit project gekozen voor drie afleveringen ven negentig minuten per aflevering. De serie speelt zich af in 1897 en we zien hoe de bloeddrinkende graaf Dracula Transylvanië verlaat en zijn plek vindt in het Victoriaanse Londen.

Dracula op Netflix

Dracula wordt bekostigd door BBC en Netflix. BBC heeft dan ook de uitzendrechten in Groot-Brittannië, terwijl Netflix de wereldwijde streamingrechten in handen heeft. Op 1 januari 2020 zal Dracula beginnen op de BBC, Netflix zal alle afleveringen vervolgens uitzenden vanaf 4 januari 2020.

Bekijk de trailer van Dracula

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?